Werk je in het onderwijs en zoek je nascholingsmogelijkheden? De laatste stap is natuurlijk het nemen van de eerste duik en lekker te gaan zwemmen. Daar is de zwemvijver zelf aanleggen immers allemaal om begonnen. Vijver aanleggen : duidelijke stap - voor - stap handleiding.
Een vijver aanleggen is een flinke klus, maar zal voor de gemiddelde doe-het-zelver of tuinier geen al te grote problemen opleveren.
Met een goede voorbereiding en de instructies die je op deze pagina leest, kun je stap voor stap je eigen vijver probleemloos aanleggen. Na de zwemvijver aanleggen heb je er bovendien weinig werk aan. Het onderhoud is namelijk miniem. De natuur doet dit voor je. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee hoe je een zwemvijver aanlegt.
Stap 1: Idee zwemvijver maken. Voordat je je zwemvijver aanlegt , heb je natuurlijk een uitgewerkt idee nodig. Omdat een zwemvijver weinig tot geen beplanting kent, is het niet nodig om zorgvuldig met de verschillende plantdieptes rekening te houden, tenzij u een moerasgedeelte gaat aanleggen.
Wil je nog een stap verder gaan, dan kan je een badstofzuiger aankopen. Deze houdt de bodem van je vijver continu proper. Een standaard zwemvijver heeft een gestabiliseerde bodem en wanden.
Een natuurlijke zwemvijver daarentegen bestaat uit een schuine wand van HDPE folie. De basis voor een vijver aanleggen is altijd een goed uitgewerkt en uitgetekend vijverontwerp. Op deze pagina bekijken we aan de hand van een stap - voor - stap -handleiding hoe een vijver aanleggen in zijn werk gaat. Het aanleggen van een vijver begint altijd met een goed ontwerp.
In het tuinontwerp, hoe de stijl ook is kan er perfect een zwemvijver worden voorzien. Er wordt geen gebruik gemaakt van chloorderivaten. De beplanting van de vijver vindt dan pas in het volgend voorjaar plaats. Hieronder staat stap voor stap uitgelegd welke voorbereidingen je moet treffen bij een vijver aanleggen.
Een zwemvijver is dus vriendelijk voor mens en natuur. Er is uitgegaan van een folievijver, maar we kijken ook even. De zwemvijver is een natuurlijk alternatief voor een zwembad.
Zomers is het water aangenaam en kun je zwemmen in je eigen tuin, de rest van het jaar ziet hij er mooi en natuurlijk uit. Maar hoe kun je een zwemvijver zelf aanleggen ?
Hoe groot moet je tuin eigenlijk zijn? En hoe zorg je dat hij schoon blijft? Op deze pagina bespreken we een aantal van de mogelijkheden en geven we je tips waarmee je zelf een fraaie randafwerking voor je vijver kunt kiezen en maken. Randafwerking vijver: altijd hoger dan de tuin.
Welke randafwerking je ook kiest voor je vijver, het is ontzettend belangrijk dat deze altijd (iets) hoger ligt dan de omringende tuin. Deze laag dient als een soort extra bescherming en is daarnaast een bed voor het folie. Het plezier van uw nieuwe zwemvijver begint al bij de voorbereiding.
U nodigt één van onze zwemvijver adviseurs uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij spreken uw wensen door en u laat zien waar u uw nieuwe zwemvijver graag wilt hebben. Op basis van uw ideeën maken wij een conceptontwerp. Voor het aanleggen van een folievijver is het van belang dat je goed moet bepalen, waar, hoe groot en hoe diep de vijver moet worden.
In deze instructievideo wordt dit stap voor stap uitgelegd. Hierdoor vindt er een natuurlijke zuivering zonder chemicalien van het zwemwater plaats. De watercirculatie van in een zwemvijver gebeurt middels één of meerdere pompen. In een zwemvijver laten wij de natuur zijn gang gaan al dan niet geholpen door een mechanische filtering (afhankelijk van het type dat u kiest).
Dankzij de natuurlijke filtering van het water door lava en speciaal voor ons gekweekte waterplanten garanderen wij u helder water. Vandaar dat een onbeschreven minimumbreedte van een zwemvijver ingesteld is op meter. Erg lang is dat niet, maar deze afmeting is ook een minimumlengte van een zwemvijver.
Prijs zwemvijver aanleggen. Dit is een all in prijs, inclusief alle graafkosten, materiaal- en arbeidskosten. Beschik je over wat minder ruimte dan kun je vanzelfsprekend ook kiezen voor een wat kleinere zwemvijver.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.