maandag 22 juni 2020

Zorgunit in tuin

Ervaar het verschil met NuBuiten! Huis in de Tuin is met ruim jaar de zorgunit specialist bij uitstek. Een mantelzorg woning kopen is fantastisch. Onze medewerkers werken dagelijks met deze woningen en zorgen voor de beste plaatsing. In de unit zijn alle leidingen en aansluitingen reeds gereed gemaakt.


U bent bij ons dus niet gebonden aan de gangbare maatvoering van bij meter of een veelvoud daarvan, maar kunt volledig vrij bepalen wat het beste past bij uw huis, tuin en budget. Basis afwerking of juist zeer luxe. Alforte zorgunits zijn volledig toe te snijden op uw wensen. Gewoon thuiswonen met een zorgunit. De eisen aan de tuin zijn niet zo hoog.


Een ruime tuin is wel nodig die een stukje groter is dan de oppervlakte van de te plaatsen woning uiteraard. Mantelzorg verlenen hoeft vanaf nu niet meer vanuit een schuur of bouwkeet. Deze zorgunit heeft een optimale toegankelijkhei bijvoorbeeld brede doorgangen en geen drempels.


Wilt u een comfortabele zorgwoning bouwen in de tuin om voor een dierbare te kunnen zorgen? Een zorgwoning is eenvoudig te plaatsen, waardevast en kan ook weer weggehaald worden als de mantelzorg niet meer nodig is. Een aangebouwde zorgunit is een speciaal ontworpen ruimte voor mensen met een zorgvraag. Door haar spierziekte ging het traplopen voor de bewoonster steeds moei-zamer en werd het op een gegeven moment gevaarlijk en zelfs onverantwoord. Zorgunit op maat in Westervoort.


Met de beperkte perceelbreedte van de tussenwoning van 540cm was de plaatsing van een standaard 3x6m-container alleen in de lengte van de tuin mogelijk. Deze woning staat niet direct in verbinding staat met het huis van de mantelzorger, zoals bij een kangoeroewoning wel vaak het geval is, waardoor beiden privacy hebben maar wel de voordelen hebben van een woning in de tuin. Voor wie is een zorgunit geschikt? Een zorgunit kan in de tuin van een mantelzorger geplaatst worden. Een zorgkamer van Boxtom biedt uitkomst voor mensen met een ziekte of beperking die graag zelfstandig, maar in de vertrouwde omgeving willen blijven wonen.


Door een zorgunit aan huis te laten plaatsen kan een partner of verzorgende een groot deel van de dagelijkse zorg op zich nemen, terwijl er toch sprake is van privacy. U kunt er voor kiezen om de mantelzorgwoning in de tuin te laten plaatsen. Het voordeel van een zorgunit in uw tuin is dat de zorgbehoevende meer privacy heeft. Wij kunnen u hierover advies geven, zodat u zeker weet dat u aan de gestelde regels voldoet.


Ook kunnen we voor u een aanvraag indienen bij de Gemeente als u toch een vergunning nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een woning aangrenzend aan de openbare ruimte wilt plaatsen. De prijs van de zorgunit bedraagt € 15. Als deze unit uw interesse heeft gewekt, neem dan contact op met Thuis aan Huis.


Deze mantelzorgwoningen kunnen op elke gewenste plek geplaatst worden, bijvoorbeeld in de tuin van uw mantelzorger. Met een zorgunit heeft de zorgbehoevende een eigen plek, maar is de zorg wel altijd dichtbij. Daarnaast biedt de zorgwoning extra leefcomfort voor zowel de zorgverlener als de zorgontvanger.


Dit komt omdat de zorg dichter bij is, waardoor de zorg gemakkelijker van hogere kwaliteit kan worden. Is een mantelzorgwoning een goed idee? Kinderen die als mantelzorger samen met hun ouders in een huis wonen: dat kan een hoop gezelligheid geven, maar ook irritaties. Met een speciaal op maat gemaakte sluis of een koppelelement wordt de zorgunit gekoppeld aan de bestaande woning.


De zorgunit bevat (normaliter) een slaapkamer en een sanitaire ruimte. De gemeente kan dan in zogezegd ‘kruimelgevallen’ toestemming geven. Indien de woning op het achtererf gebied geplaatst gaat worden, kan dit vergunningsvrij.


Achtererf gebied is de oppervlakte van de tuin gemeten van meter van de rooilijn. Deze totaaloppervlakte minus bijgebouwen geeft het oppervlakte van de te bouwen woning aan. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund.


Marktplaats kan daardoor minder goed werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.