donderdag 22 oktober 2020

Welke bomen mag je kappen zonder vergunning

Kunststof kappen doppen voor kunststof verpakking. Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Bekijk ons assortiment online.

Welke bomen mag je kappen zonder vergunning ? Er zijn veel vragen rondom het al dan niet mogen kappen van soorten bomen en je eigen tuin. Voor het kappen van een boom heeft u soms een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen bij uw gemeente.


Lees meer over deze omgevingsvergunning. Want hij mag ook geen gevaar zijn voor de omgeving. Ik wil hem graag tot de helft terug snoeien, mag ik dat zonder vergunning doen?

Boom kappen zonder vergunning : boete? Wanneer je bomen gaat kappen zonder vergunning kan de rechter je daarvoor een boete opleggen. Vaak is dit dan een boete voor het Negeren van een gemeentelijke bepaling, het rooien van bomen waar eigenlijk een schriftelijke vergunning voor moeten worden aangevraagd. Het boete bedrag ligt dan rond de 750.


Als u in Vlaanderen bomen wilt kappen , dan hebt u in bepaalde gevallen een vergunning of een machtiging nodig. Soms is de kap ook verboden. Er zijn andere vergunningen en spelregels van toepassing als u kapt in een bos , dan als u kapt buiten een bos. Antwoord op de vraag ‘Tot wanneer mag je bomen kappen ? Je mag het hele jaar door bomen kappen mits u voldoet aan twee voorwaarden.


Die regels kunnen per gemeente en provincie verschillen. Ik beschik over een aantal bossen en ben aangesloten bij de Provinciale Bosgroep, die ons helpt met het bosbeheer. Van hen mochten we zelfs een gemengd bos (eik, den, beuk) volledig kappen zonder verplichting van opnieuw op te planten. Of gewoon kappen naar onze behoefte: enkel de dorre bomen kappen , kappen naarmate we hout nodig hadden. Welke wetgeving van toepassing is voor het kappen van een boom in jouw tuin vind je hier.


Kapvergunning voor hoogstammige bomen Een stedenbouwkundige vergunning is altijd nodig voor het vellen van bomen die zich niet in een bos bevinden en die op een hoogte van meter boven het maaiveld een stamomtrek van minimaal meter hebben.

Uitkijken naar de plaatselijke verordeningen in je gemeente. Of je bomen in je eigen tuin mag omzagen, en aan welke voorwaarden je daarbij moet voldoen als het mag , is een lokale kwestie. Sommige gemeenten zijn erg streng op het vellen van bomen in de private tuinen van de burgers, andere springen daar minder strikt mee om.


Bij de lindes en de dennen mag je dat rustig op je buik schrijven. Haal nog meer uit je geld. Doe mee en profiteer nu nog van deze mooie deal!


Twijfel je over de toepasselijkheid van de wetgeving? Vraag dan voor de zekerheid bij je gemeente na welke regels er van toepassing zijn. Planten mag , kappen alleen met vergunning. Een boom planten mag altij maar kappen dus vaak enkel als er een vergunning is verleend.


De boom zorgt ervoor dat men veel last heeft van schaduw in de tuin of hij zorgt juist voor veel rommel rondom het huis. Maar mag je zomaar die vervelende boom kappen zonder vergunning ? In de meeste gemeentes is voor het kappen van bomen een vergunning nodig. Bomen die niet op de lijst staan, kunnen zonder vergunning gekapt worden. Voor Iepen gelden speciale regels in verband met de Iepziekte.


Meer informatie op de website van de gemeente Purmerend. Mag je zomaar bomen uit je eigen tuin kappen , of heb je daar een vergunning van de gemeente voor nodig? Het kan voorkomen dat je een complexe aanvraag doet om een boom te kappen. Bijvoorbeeld als je meer ruimte nodig hebt om een gebouw te plaatsen. Dit wordt gezien als een complexe aanvraag omdat je in eigen belang de boom wil kappen.


Bij complexe aanvragen mag de gemeente weken de tijd nemen om te beslissen. Het kappen van bomen kan verboden of vergunningsplichtig zijn. Weet je welke vergunning je nodig hebt dan kan je meteen verder via de linkernavigatiebalk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.