vrijdag 17 juni 2016

Gewasbescherming

Komt u naar de 21e editie van hét kennis- en contactmoment voor de groene branche? Op deze site vindt u informatie over gewasbescherming en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Hierbij gaat het vaak om het bestrijden van niet gewenste plantengroei en plantenziekten. Gewasbescherming is het nemen van maatregelen om de normale ontwikkeling van een gewas te waarborgen.


Deze werden vroeger zo veel mogelijk voorkomen door biologische teeltwijzen. De NVWA ziet ook toe op de naleving van de keuringsplicht van toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen. Voor gewasbeschermingsmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze specialisten adviseren u graag bij de keuze van het juiste middel.


Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) beoordeelt of gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig zijn voor mens, dier en. Navigatie In het linkermenu kun je een eerste keuze maken. De verduurzaming van de sector en het steeds beperktere middelenpakket vormen uitdagingen. Het op een optimale manier invullen van de gewasbescherming speelt hierbij een cruciale rol. Bureau Erkenningen, licenties voor groene en agrarische beroepen.


Voor het gebruik van professionele chemische middelen bij gewasbescherming en het bestrijden van. Hét kennis- en contactmoment voor de groene branche in Hardenberg. Voor wie is deze licentie bedoeld?


Geïntegreerde gewasbescherming is een combinatie van het gebruik van biologie en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit wordt ingezet om het ontstaan van resistenties tegen te gaan. Verpakkingenconvenant gewasbescherming STORL Bewijs van vakbekwaamheid (spuitlicentie) Het is verboden zonder geldig bewijs van vakbekwaamheid (voorheen spuitlicentie) een gewasbeschermingsmiddel op de markt te brengen.


Gewasbescherming

In Nederland is naar schatting van het totale landoppervlak 20. Uitvoeren gewasbescherming. De cursus bedrijfsvoeren gewasbescherming is te volgen in een zelfstudie variant.


Klik hier voor de inhoud van de reguliere cursus. Na aanmelden sturen wij de studieboeken op nemen wij contact op zodra er een examendatum wordt gepland. Het theoretisch examen neemt ongeveer uur in beslag. Optimaal resultaat met gewasbescherming.


Gewasbescherming

Samen met u zetten onze adviseurs een strategie uit om een optimaal eindresultaat te behalen: de hoogste opbrengst en een gezond eindproduct. De aanpak is altijd geïntegreerd met aandacht voor rassenkeuze, bemesting en gewasbescherming. Een spuitlicentie wordt afgegeven met een geldigheidstermijn van jaar.


U dient binnen deze jaar minimaal kennisbijeenkomsten te volgen. Deze kennisbijeenkomsten (ook wel verlengingsbijeenkomsten genoemd) zorgen dat uw kennis op het gebied van gewasbescherming up-to-date blijft. Vooral voor waterschappen in gebieden met veel land- en tuinbouw en veeteelt, is Europese wetgeving op het gebied van gewasbescherming erg relevant. De EU streeft naar vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.


Gewasbescherming

Biologische gewasbescherming begint bij het tijdig signaleren en monitoren van ziektes en plagen in het gewas. Op deze manier kun je tijdig actie nemen om de plaag onder controle te houden én nog veel belangrijker: bestrijden. Royal Brinkman biedt kennis, advies en producten voor de inzet van biologische gewasbescherming. Boeren spreken van gewasbescherming , anderen gebruiken vaker de term landbouwgif. Waarom worden deze middelen gebruikt, hoeveel wordt er gebruikt in de akkerbouw, wat zijn de regels en wat zijn de alternatieven?


Bij gewasbescherming zijn er zowel papieren als digitale examens beschikbaar. Papieren examens De examens die nog op papier worden afgenomen staan in de toetscatalogus. Minder kosten maken, dat willen we allemaal. Functioneel ziektemanagement laat de kostenpost gewasbescherming aanzienlijk zakken.


Gewasbescherming

Altjo Medema, oud-akkerbouwer en teeltspecialist bij Dacom, legt in een korte video uit hoe teeltregistratie, weerdata, weersverwachting, beslissingsondersteuning hier onlosmakelijk mee verbonden zijn. Bemesten hoort er nu eenmaal bij. Er is zoveel aanbod op dat gebied!


Zoek je een meststof die je moeilijk kan vinden? In de verschillende uitgaven van gewasbescherming wordt verwezen naar digitale opdrachten, bronnen en hulpmiddelen. Deze linkjes zijn per uitgave verzameld op een startpagina. Alle linkjes voor een boek zijn daarmee via pagina benaderbaar. Voor biologische gewasbescherming verwijzen wij u graag naar de produkten van Kommer biopharm en Pireco.


Deze produkten zijn 1 natuurlijk, duurzaam, ecologisch en biologisch en dus veilig voor mens, dier en milieu. Een licentie heeft een geldigheid van jaar na afgifte. Men kan de licentie verlengen door binnen jaar voldoende verlengingsbijeenkomsten bij te wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.