woensdag 22 juni 2016

Spiegelvijver

De aluminium spiegelvijvers worden volledig met de hand afgewerkt. We werken niet met dichtingskit, zo zijn. Spiegelvijver , een strakke vijver.


De naam zegt het eigenlijk al, ‘ spiegelvijver ’, ze zijn zo glad als spiegels. Vaak bestaan ze uit strakke vormen en zijn ze heel ondiep.

Op die manier werkt de weerspiegeling van zon en wolken het best. Het begrip spiegelvijver is ontstaan in de barokperiode. In die tijd kwamen waterpartijen zeer in de mode, waarbij de weerkaatsing van kastelen en landhuizen bepalend waren voor het tuinontwerp.


De meest kenmerkende eigenschappen van een spiegelvijver zijn: Rechte wanden. Geen of weinig onderwaterplanten. De vijver krijgt op die manier een architectonische uitwerking. Door deze reflectie wordt er een zeer ruimtelijk effect in de tuin gecreëerd.


De spiegelvijver is vaak ondiep, bij voorkeur langgerekt, met uiteraard kraakhelder water.

Zuurstofplanten zorgen ervoor dat het water in de spiegelvijver glashelder blijft. Een spiegelvijver vergroot de optische uitstraling van een tuin of buitenruimte. In combinatie met bijvoorbeeld de strakke lijnen van een gebouw verhoogt de spiegelvijver de algehele uitstraling en presentatie. Het is dus verstandig een filtersysteem te voorzien.


Een goed filtersysteem, berekend op het volume en de situatie van de vijver, dat zowel mechanisch als biologisch efficiënt werkt. Een skimmend systeem is sterk aanbevolen. Helder water voor de spiegelvijver. Het water moet natuurlijk kraakhelder blijven en dat is vanwege de ondiepte niet altijd eenvoudig.


Wij werken heel graag met Oase drukfilter, omdat deze filters onder de grond geplaatst kunnen worden en voorzien zijn van een UV-C lamp. Wat kost een spiegelvijver ? Het is erg lastig om de prijs te bepalen voor het aanleggen van een spiegelvijver. De vorm, de diepte en de afwerking… allemaal keuzes waardoor de prijs uiteenloopt.


Dus geen filterzone ik ken dus niets van het filter gedeelte. Bedoel je dat ik dan ook geen UV-filter nodig heb voor de algen. Met deze oppervlakte , deze opbouw en met die diepte , kan een spiegelvijver eigenlijk niet.


Voordeel van zo’n reflectie is dat het je tuin veel groter doet lijken.

Hou je van natuurlijke vormen of liever strak? Een groene plantenvijver, rijk aan amfibieën? Of eerder een elegante spiegelvijver zonder fauna en flora? Een strakke vijver zegt het al: rechthoekig en vaak afgewerkt met een hardstenen rand.


Een speciale strakke vijver is de spiegelvijver. Bedoelt om een strak spiegelend effect te bereiken waardoor de tuin groter lijkt. Zowel de afmetingen van de spiegelvijver als het wateroppervlak is een afspiegeling van de tuin of het landschap. Meestal hebben spiegelvijvers een rechthoekige vorm, bestaande uit een lang en kort gedeelte.


De diepte van een spiegelvijver is vaak niet meer als centimeter. Het voordeel van de spiegelvijver is dat er relatief veel wateroppervlak is ten opzichte van het watervolume van de vijver. Dit betekent dat er geen noodzaak is voor een grote filterinstallatie en dat hiermee de kosten lager blijven dan bij een vijver met veel inhoud. In deze vijver worden geen vissen gehouden.


Prachtig gerealiseerde Z-vormige spiegelvijver in particuliere opdracht. Bekijk ons assortiment Vijverbakken in onze Onlineshop. Eenvoudig online bestellen. Welkom op kunststofvijverbakken.


Wij zijn specialist in het vervaardigen van kunststof vijverbakken in allerlei formaten. In onze webshop vind u standaard formaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.