maandag 20 juni 2016

Bolgewassen planten

Bolgewassen planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Planten zie onze aanbiedingen! Vergelijk hier aanbiedingen.


Bolgewassen planten

Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten. In dit schema kun je precies zien wanneer je welke bollen kunt planten en wanneer ze vervolgens zullen gaan bloeien. Het is verstandig om verschillende soorten te planten , zodat je constant van bloeiende bollen in je tuin kunt genieten. Je kunt op één plek bollen met verschillende bloeitijden planten , zodat het er nooit. Dit laatste bolgewas wordt ook wel het sierbolgewas genoemd en wordt in ons land veelvuldig gekweekt.


Een bolgewas zoals de tulp overwintert in de bol die je al dan niet ondergronds plant. Wanneer kun je het beste bloembollen planten ? De beste tijd van het jaar om de bloembollen te planten is in oktober en november. Bijzondere bolgewassen Bloeien in uw voorjaarstuin en wedijveren om aandacht met uw tulpen. Meestal zeer geschikt voor verwildering, dus laat ze in goede bodem staan en ze komen sterken terug.


Herfstbloeiende Bolgewassen Verrassend en attractief zijn de krokussen die na een paar vochtige zomerdagen in augustus ineens in de tuin verschijnen. Het wordt weer herfst als de herfsttijloos onder de struiken zijn eerste bloemen tentoonspreidt. Deze groenten hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze, als de zomer eraan komt, afsterven. Sommige komen dan in de herfst opnieuw tot leven.


Later kan je dan de bollen oogsten. Een bolgewas is een gewas dat overwintert door in een al of niet ondergrondse bol, in feite een bolvormige ophoping van vlezige bladeren, voedsel op te slaan. In het algemeen gaat het hier om eenzaadlobbige planten. Een aantal bolgewassen is als voedingsmiddelen beken zoals ui en knoflook. Bekijk het bord ' Bolgewassen ' van helenhogkamer, dat wordt gevolgd door 1personen op Pinterest.


Bolgewassen planten

Ruime keuze planten op beslist. Wie vergeten is bloembollen in de tuin te planten , kan dit nog prima doen. Vooral tulpen, hyacinten en krokussen kunnen nog heel laat in het seizoen geplant worden.


Er zijn vroege, middelvroege en late tulpen te koop. De vroege tulpen zijn het laagst, ongeveer cm. Wij hopen dat je wat aan al deze informatie hebt, maar mocht je wat missen, neem dan vooral contact met ons op. Ze kunnen worden gecombineerd met andere bolgewassen zoals de Tulp en de Narcis. Ook mooi: ze tussen de de laagblijvende Oosterse anemoon of Viooltjes planten.


De Keizerskroon wordt ook vaak in moestuinen aangeplant. De penetrante vossengeur van de bollen verjaagd mollen en woelmuizen uit de tuin. Hoe diep plant je voorjaarsbollen? Twijfel je hoe diep je de bol moet planten , kijk dan naar de grootte van de bol. Het merendeel van de knol-en bolgewassen houdt van een goed doorlaatbare en luchtige bodem, dit teneinde het rotten van de ondergrondse plantendelen te voorkomen.


Belangrijk is ook de plant -diepte, te diep geplante exemplaren zielen zullen zwak uitgroeien. Als deze planten terug gekruist worden met de moederplant ontstaan hybriden die ook vruchtbaar zijn. Dus nu worden in de USA de ‘vruchtbare’ planten aangeboden aan echte woekerprijzen.


Bolgewassen planten

Maar zelfs de gewone hybriden zijn ook prijzig en daarbij is men niet geneigd om ze naar Europa te versturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.