maandag 20 juni 2016

Kersenboom snoeien wanneer

Wanneer kersenboom snoeien. De kersenboom heeft dan meer kracht om te herstellen. Daarnaast kan de boom ook nog voor de bloei gesnoeid worden, dit zal de kwaliteit van de vruchten verbeteren en bovendien de boom minder vatbaar maken voor ziektes. De wonden moeten afgedekt worden met een wondafdekmiddel.


Na de oogst, wanneer respectievelijk 3 en van het blad van de boom gevallen is, kan gespoten worden met middelen op basis van de werkzame stof captan (alleen verkrijgbaar voor bedrijfsmatige gebruikers), om te voorkomen dat de zwam zich via sporangiën opnieuw verspreidt. Door regelmatig zieke twijgen (Monilia) weg te knippen, voorkomt men verdere uitbreiding en afsterven van de kersenboom.

Het tijdstip dat men normaal steenfruitbomen mag snoeien , is vanaf april tot half september (niet in de winter !). Fruitbomen snoeien doe je zodat er weer nieuwe takken kunnen groeien. Knip oude takken en takken die weinig vrucht geven weg met een snoeischaar of takkenschaar. Verwijder takken altijd op ongeveer tien centimeter vanaf de stam. Snoeien van een kersenboom.


Een kersenboom met een centrale stam met enkele gesteltakken met zijtakken. Dit is de basis van de kersenboom , waaraan mooi verdeeld vruchttakken en vruchthout moet komen. Daarom is het belangrijk om een kersenboom onder de juiste omstandigheden, op het juiste moment en met de juiste gereedschappen te snoeien.

Het enige echte onderhoud dat er mee gepaard gaat, is de kersenboom snoeien. Maar hoe en wanneer snoei je de kersenboom het beste? Ook de kersenboom snoeien gebeurt vanaf half april tot half september en zeker niet in de winter. Daarom moet je bij een kersenboom de takken nooit te glad snoeien. Je kunt appelbomen en perenbomen twee keer per jaar snoeien : Aan het eind van de winter in februari snoei je dikke oude takken weg en spaar je de kortloten.


In juni snoei je nog een keer. Als reactie op de winterse snoei, maakt de boom veel waterlot. Dit zijn de snelgroeiende recht omhoog schietende.


Wil je een vijgenboom snoeien ? Omdat de kersenboom een steenvruchtboom is, kan deze beter niet in de winter gesnoeid worden. Kersenboom snoeien wanneer. Een tweede snoei kan vervolgens plaatsvinden na de oogst. De eerste snoei kunt u het beste doen in april of mei. Fruitsnoeikalender voor alle fruitsoorten.


Als je fruitbomen in de tuin hebt staan, let er dan goed op wanneer je deze moet snoeien. Een pruimenboom en perzikboom snoeien doe je door de langere takken weg te snoeien direct na de oogst. De vruchten komen aan takken die omhoog groeien.

Notenbomen moet je vóór januari snoeien : snoei wild groeiende takken eruit. Heb je één of meerdere bomen in je tuin en wil je deze bomen snoeien ? Lees dan snel verder en kom alles over bomen snoeien te weten! Wij willen wat struiken en planten laten snoeien in onze tuin.


Mijn moeder zei dat bij een vriendin van haar de eieren al uitgekomen waren en het vogelpaar al druk was met het verzorgen van hun kroost. Weet wanneer je moet snoeien. De beste tijd om perzikbomen te snoeien is aan het begin van de lente, na de laatste grote winterkou. Vermijd om te snoeien bij koud weer, want dit kan de winterhardheid van de boom en de totale fruitproductie verminderen.


De beste maand om te snoeien is gewoonlijk februari, maar dit is afhankelijk van het lokale. Volgens het kartonnen doosje word deze 4~m hoog, en ik wil het op 2~2. Mag ik deze aftoppen en klein houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.