maandag 20 juni 2016

Stappenplan gras

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Waar je grasmat aan toe is, wordt bepaald door de staat waarin het gras verkeert.


Stappenplan gras

Zo heeft een jong ingezaaide grasmat behoefte aan veel water, terwijl een beschadigd gazon vraagt om de juiste herstelwerkzaamheden. Voer onderstaand stappenplan uit voor een mooi gazon en vergeet daarnaast geen water te geven met droog weer. Elke week mag de grasmaaier weer uit de schuur om het hoge gras te maaien. En dit doet hij met plezier, want wat knapt dat gazon er weer van op! En wanneer kun je gras het beste zaaien?


Volg dit stappenplan van GAMMA om straks een mooie grasmat in je tuin te creëren. Een gazon in topvorm, sterk en gezond! Na een paar keer kun je het gras op ongeveer centimeter hoogte maaien. Vervolgens kun jij heerlijk genieten van jouw mooie gazon en de geur van vers gemaaid gras ! Gebruik eventueel een strooiwagen om uw Gazon-AZ goed en gelikmati g te erdelen over het gazon.


Wist u dat onze organisce meststo en veel minder energie vragen om te produceren en dit is weer goed voor een lagere CO uitstoot. Na dit stappenplan weet u precies hoe u uw gras en gazon gedurende het jaar moet onderhouden. Symptomen: U herkent de schade door bruine plekken in uw gazon en bij ernstige schade ligt het gras er los op of waait zelfs weg.


Rooddraad is een schimmel en kan o. Symptomen: In beginsel is het te herkennen aan kleine spinnenwebben aan het oppervlak van het gras. Hierna kun je het gazon voor de eerste keer verticuteren. Doe dit alleen bij gazons die ouder zijn dan drie jaar. Door te verticuteren kam je als het ware het mos en onkruid uit het grasveld en wordt de bodem iets ingesneden. Het gras krijgt hierdoor meer lucht en het wortelgestel zal zich breder gaan vertakken.


Stappenplan gras

Wil je een perfect groen gazon zaaien dan volg je volgend stappenplan best nauwkeurig. Lees ook onze tips voor het kiezen van de soorten gras. Naast een vierkant of rechthoekig gazon aanleggen, kun je nog veel meer creatieve vormen maken met gras. Denk er ook eens aan om kantopsluitingen te gebruiken om de vorm van je gazon te behouden. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor je gazon.


Maak eens een verhoging in de tuin en bedek die met een mooie grasmat. Als je zelf gras gaat zaaien is het belangrijk om een duidelijk stappenplan te hebben. Verdeel dit stappenplan onder in onderdelen, namelijk: voorbereiding, het feitelijke zaaien en de nazorg. Voorbereiding is belangrijk om gras snel te laten kiemen en een groen gazon te creëren.


Stappenplan gras

Op een gezonde bodem groeit gras beter. Kalk zorgt voor de juiste zuurgraad (pH-waarde). U heeft dus geen lelijke witte korrels in uw tuin. AZ-Kalk heeft een natuurlijke, beige kleur. Bedenk dat het onderhouden van het gazon tijd kost en stel dus een planning op waaraan u zich moet houden.


Stappenplan voor een goed gazononderhoud. Alleen dan zult u een mooi gazon krijgen. Maai het gras iets hoger dan normaal voor u in het voorjaar aan het gazononderhoud begint.


Graszoden zijn kant-en-klare rollen gras. Het gras wordt gezaaid en gekweekt door een gespecialiseerd bedrijf, dat vervolgens het gras uitsnijdt en oprolt. Jij hoeft die graszoden alleen maar uit te rollen op een geschikte ondergrond. Het kan eenvoudig met ons stappenplan. Een nieuw grasveld maken met graszoden?


Na een week kan je het nieuwe gazon voorzichtig maaien op een hoge stand nadat je hebt gecontroleerd of de zode reeds vastligt. Na drie tot vier weken kan je het gazon actief in gebruik nemen. De bewatering kan worden verminderd om het gras tot een diepere beworteling te dwingen, een eerste bemesting kan worden aangebracht. Gaat u graszoden leggen of gaat u gras zaaien?


Stappenplan gras

Dan vindt u op deze pagina alles wat u moet weten: een compleet stappenplan met voorbereidingen en een uitleg hoe u een nieuw gazon moet inzaaien. Hoe kunt u het beste gras zaaien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.