donderdag 4 maart 2021

Zwemvijver verwarmen

Chloortabletten nu al vanaf € 95. Door het verwarmen van de zwemvijver zal de algengroei steeds groter worden. Hoe warmer je water, hoe vaker je dus last zal hebben van algen en groen zwemvijver water. Het maakt de zwemvijver ook glibberig en gevaarlijk.


Een zwemvijver is een vijver waarin je ook kan zwemmen. De zuivering van het water gebeurt volledig biologisch met een filterende moeraszone.

Een losse vorm, een strakke vorm, of de looks van een zwembad en het natuurlijke van een zwemvijver. Wilt u ook op niet-zonnige dagen kunnen zwemmen, dan kunt u overwegen om uw zwemvijver te laten verwarmen. Hiervoor zijn meerdere opties, die wij van De Watermolen graag met u doornemen. Na jaar in dit vakgebied weten wij alles over de zwemvijver , pompen en filters.


Maar ook voor het ontwerp en vragen rond verwarmen kunt u bij ons terecht. Bij een hybride bad combineren we de voordelen van een zwembad en een zwemvijver. We kunnen de look van een zwemvijver behouden en krijgen toch de helderheid van een zwembad.


We verlengen de zwemperiode door het bad in de zwemmaanden (april- oktober) af te dekken met een rolluik en het met een warmtepomp bij te verwarmen tot.

Het verwarmen van een zwemvijver is zeker mogelijk, maar raden wij alleen aan in combinatie met een goed functionerende filterlijn. De verwarming plaats je na het vijverfilter systeem, zodat het water gefilterd is als het de zwemvijver verwarming bereikt. Dit komt ook ten goede aan de levensduur van je verwarming.


Warmtepompen zijn de meest efficiënte manier om uw bad te verwarmen. Zij halen al een mooi rendement vanaf 10°C buitenlucht en zijn dus een hele lange periode inzetbaar (maart-oktober). Echter is het water relatief koud in voor en najaar. Dit kan prima worden opgelost met een warmtepomp.


De huidige techniek maakt energie zuinige pompen waardoor het mogelijk is om van mei tot laat in het najaar te zwemmen in warm zwemwater. Een natuurlijke zwemvijver daarentegen bestaat uit een schuine wand van HDPE folie. Om te voorkomen dat deze wand spekglad wordt door de bacterievorming, is aan te raden om deze wand regelmatig te onderhouden en de algen te verwijderen. Net als een standaard buitenzwembad kan een zwemvijver ook perfect verwarmd worden. In vervolg op wat Luk vertelt, vind ik het niet verstandig om een zwemvijver te verwarmen.


Coliformen en andere ziekteverwekkende bacteriën hebben graag een iets warmere temperatuur. Een gechloreerd zwembad met verwarmd water is geen probleem, maar een zonder ontsmetting verwarmde vijver vind ik gevaarlijk. Ik ben op zoek naar een manier om mijn zwemvijver te verwarmen. Er zijn verschillende prijzen en ook de kosten voor het verwarmen. Elke zwemvijver trekt veel nieuwe flora en fauna en creëert zo een nieuwe dimensie in de tuin.


In elk seizoen biedt uw zwemvijver een ander schouwspel.

Wereldwijd zijn er al ruim 6. Biotop zwemvijvers aangeleg dus wij kunnen met recht zeggen dat wij voor elke tuin de perfecte oplossing kunnen bieden. Binnen een moderne zwemvijver hoef je ook geen compromissen te sluiten ten aanzien van een traditioneel zwembad. Zowel opwarmen, als alle mogelijke randafwerkingen zoals een ingebouwd rolluik, verlichting of zelfs een jetstream blijven binnen een biologische zwemvijver perfect mogelijk. Het verenigt de topmodellen “Ultimate” van de zwemvijvers en de natuurlijke zwembaden.


Met letterlijk één druk op de knop maakt u van een zwemvijver een natuurlijk zwembad en omgekeerd. De meeste mensen verwarmen de zwemvijver niet omdat dit behoorlijk wat energie kost en omdat het eigenlijk niet noodzakelijk is. Door de zwarte folie in de vijver worden de warmtestralen van de zon goed geabsorbeerd waardoor het in een zwemvijver gemiddeld tot graden warmer wordt dan in een zwemblad met een blauwe liner.


En zwemvijver is een vijver, waar je dag in, dag uit, winter en zomer, geniet van het vijverleven en het aangenaam zicht EN waar je de kans hebt, om als bezoeker eens in te zwemmen. Wil je intensief en dagelijks zwemmen, dan is een zwembad de oplossing, met zijn voor - en nadelen maar jij ben wel heer en meester over het (dood)water. GardenSwimm is dé specialist op het gebied van het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van jouw zwemvijver. Bekijk de vele mogelijkheden! De zwemvijver verwarmen bij koelere zomers.


Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid om bij kouder weer de zwemvijver perfect te verwarmen. U kunt dit bij uw voorbereiding van uw plannen meenemen. Al vroeg in het voorjaar of nog laat in de herfst zwemmen is natuurlijk heerlijk, maar kan in een onverwarmde zwemvijver wel even doorbijten zijn. Een oplossing is zwemvijver verwarming.


Of jouw zwemvijver bijverwarmd kan worden hangt af van het type zwemvijver. Over het verwarmen van zwemvijvers is veel onduidelijkheid. Kan je een zwemvijver verwarmen ? Ook al worden de meeste zwemvijvers niet verwarmd , toch is hun water gemiddeld warmer dan dat van een klassiek zwembad zonder verwarmingsinstallatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.