woensdag 10 februari 2021

Zwemvaardigheid

De aangeleerde vaardigheden worden uitgebreid dus nog leuker. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Tijdens de lessen zwemvaardigheid leren de kinderen in de breedte de zwemsport beter kennen. Zwemvaardigheidsdiploma’s Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening.


De slagen die zijn geleerd tijdens het ABC diploma worden uitgebreid met wedstrijdslagen en de kinderen leren nieuwe technieken die in verband staan met waterpolo, synchroonzwemmen en reddend zwemmen.

Kinderen kunnen bij ons de zwemvaardigheidsdiploma’s en behalen (van de Nationale Raad Zwemdiploma’s). Deze diploma’s zijn in de plaats gekomen van de vroegere D-, E- en F-diploma’s. Na het behalen van de zwemdiploma’s ABC of het KNZB-zwemdiploma, sta je voor de keuze: stoppen met zwemmen, aanmelden bij een wedstrijdtak of je zwemvaardigheden verder uitbreiden en er nog een heleboel diploma’s (wel 16!) bij halen. Bij Vaardigheid maak je kennis met (bijna) alles wat met zwemmen te maken heeft.


Voor €55- kun je gedurende weken lessen zwemvaardigheid volgen. Voor een losse les betaal je €9-. Wanneer uw kind in het bezit is van een ABC- of Superspetters- diploma is het mogelijk om deel te nemen aan ons zwemvaardigheid programma.


Bij zwemvaardigheid staat plezier voorop.

De zwemlessen worden onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verzorgd. Lars is een echte waterrat. In deze video vertelt hij er meer over. Ook heeft hij nog tips voor de zwemonderwijzer en de kinderen die nu op zwemles zitten. Zeker voor jonge kinderen is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden.


Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond en sinds 1. Goede zwemvaardigheid is nog altijd het startpunt om het risico op verdrinking te verkleinen. In dit rapport doet de SP voorstellen om de zwemvaardigheid en zwemveiligheid te verbeteren. Wie het Zwem-ABC heeft behaal heeft het predicaat Zwemveilig. Wij bieden namelijk ook zwemlessen aan voor de zwemvaardigheidsdiploma’s en 3. Dit zijn zwemlessen voor de echte ‘zwemfanaten’. Wij verwachten dat uw kind in het bezit is van een C diploma.


Met de lessen zwemvaardigheid zijn er nog een heleboel diploma’tain’tte halen. Verschillende zwemtechnieken en conditieverbetering staan centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor situaties in en rond het water die je in het dagelijks leven of op vakantietijd meemaakt.


Alleen doe je bij zwemvaardigheid heel veel verschillende dingen uit de zwemsport. In zwemvaardigheid zit reddingszwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen en nog veel meer.

Hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt. Na de zomervakantie starten we met een nieuwe vorm van zwemvaardigheid. Wie wil blijven zwemmen na het behalen van het ABC zwemdiploma kan doorgaan met een reddingsopleiding. Je leert hoe je onder alle omstandigheden veilig in het water kan bewegen, je eigen zwemvaardigheid verder verbeteren en je wordt getraind om je zelf en anderen te helpen in geval van nood.


Met een enthousiast, gediplomeerd en gemotiveerd team geeft de Krabbelaar op twee locaties zwemlessen. Daarnaast bieden wij de volgende activiteiten aan: babyzwemmen, PeuterSurvival, snorkelen, survival, zwemvaardigheid , aquasportlessen, meer bewegen voor ouder en recreatief zwemmen. Dit alles met als motto: zwemmen met een lach! Zo wordt jouw kind opgeleid tot een allround zwemmer! Voor alle afbeeldingen zie de catalogus Bekijken op de website.


Dan komt dat diploma vanzelf. Uw kind mag proeflessen mee komen doen om te kijken of het iets is, wanneer ze enthousiast zijn kunt u ze inschrijven en kan uw kind gelijk mee blijven zwemmen. Gekleed zwemmen Van de bassinrand of een startblok te water gaan met een sprong voorwaarts (helemaal onder water gaan), watertrappend van een (meegenomen of toegeworpen) plastic zak een drijfmiddel maken en hiermee minuut blijven drijven, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.


De kinderen die hier nog niet klaar voor zijn blijven in de zO-groep en zullen trainen om (technisch) sterker te worden, conditie op te bouwen en alvast de eerste vaardigheden van zwemvaardigheid aan te leren, zodat ze later sneller en makkelijker door zwemvaardigheid zullen stromen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.