woensdag 8 juli 2020

Wat te doen tegen duiven op het balkon

Bekijk nu de laagste prijs voor Duifje. Boek het OP, Chaweng Beach. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.


Voordat je begint met het actief bestrijden van duiven , is het verstandig om de omstandigheden zo min mogelijk aantrekkelijk te maken voor de duiven.

Wat te doen tegen duiven op het balkon ? Zet geen eten op je balkon en strooi zeker niet met kruimels of vogelvoer. Met ultrasoon geluid kun je duiven afschrikken. Er zijn apparaten die het geluid van roofvogels kunnen nabootsen. Plaats een plastic roofvogel, bijvoorbeeld in de vorm van een havik. Dit werkt als een soort vogelverschrikker.


Uiteraard kan je niet alle tips toepassen tegen duivenoverlast.

Maar probeer er een paar en kijk of het op jouw balkon helpt. Lukt het niet om de duiven te verjagen van het balkon ? Probeer dan een andere tip tegen duivenoverlast. Er is verschillende apparatuur op de markt hoe je vogels kan verjagen met geluid. Duiven verjagen met geluid. Daarnaast kunnen duiven ook niet goed tegen de geur van sterke en pittige kruiden.


Dus als de duiven veel rond je waterfontein of voordeur zitten, strooi dan wat kaneel, rode hete peper, cayennepeper, peper of knoflook. Je kunt ook een tuinslang inzetten als wapen in de strijd tegen de duiven. Wat ook wel wordt gedaan is het groene gaas, bedoeld op vooral kersenbomen te beschermen tegen spreeuwen tussen bovenrand balkon naar beneden te spannen zodat de duiven niet eens op de balkonrand kunnen gaan zitten (o.a. verkrjgbaar bij tuincentra). Komt misschien door de warmte want andere ideeën die ik las waren niet al te serieus. Een populair middel voor vogelwering is staaldraa dat u geheel naar wens kunt spannen om duiven weg te houden.


Verder geven duiven in de steden veel stank- en geluidsoverlast en kunnen mensen tot wanhoop brengen door hun geroep, vooral op de vroege morgen. Ook zit ik eraan te denken om wat rattengif in graanvorm aan te schaffen. De duiven die het presteren om dan alsnog op mijn balkon te komen, zal ik dan in ieder geval niet meer terugzien. Zal nu ongetwijfeld dierenactivisten op mijn dak krijgen, maar so be it.


Die duiven zijn pure ongedierte!

Van gaas tot duivenpennen. Het ligt er een beetje aan waar de duiven zich ophouden op uw balkon. Zitten ze alleen op de bolkon rand dan kan u het makkenlijk met duiven pennen doen.


Aan te raden is om dit wel met de pins duiven pennen te doen. Vergelijk alle webshops en bespaar tot via Kiesproduct! U krijgt direct een bevestiging. Zo moeten er bij landbouwbedrijven soms grote terreinen worden afgezet om de gewassen tegen duiven te beschermen. Dit kost natuurlijk meer tijd dan het aanbrengen van wering op een dak of op een balkon.


Het is dan ook niet gek dat de kosten voor duivenbestrijding per situatie kunnen verschillen. Verjaag de duiven Zodra de duif uw balkon als een veilige plek beschouwt zal deze hier naartoe terugkeren om te rusten of zelfs te overnachten. Af en toe even het balkon op lopen zorgt ervoor dat de duif wat menselijke activiteit waarneemt en elders een plekje zal gaan zoeken. Deze oplossing werkt goed voor balkons , waar de duiven op de rand zitten. Door een dunne draad op centimeter boven de balustrade te spannen (waar de duiven neerstrijken) kan er niet meer geland worden en zal de duif een ander plekje zoeken.


Het klinkt misschien als een open deur, maar effectief is het zeker. Met gaas kunt u eventueel uw hele balkon ontoegankelijk voor duiven maken. Als je ergens last hebt van duiven , bijvoorbeeld op het balkon , moet je je.


Wat had Désanne kunnen doen toen ze ontdekte dat een paar duiven haar. Margreet uit Amsterdam benaderde ons omdat ze de duiven op haar balkon zat is. Hoi Bertine, Wat er tegen een kauwen- of kraaiennest te doen is, is erg situatieafhankelijk. Wat kan ik daar tegen doen ? Dan kan mijn collega de situatie beter in kaart brengen. Zelf heb ik twee katten en zij zorgen ervoor dat er geen duif op mijn balkon komt.


Ik geen duif en mijn katten kunnen fijn de hele dag een poging doen om de duiven te vangen. Als je gif gaat strooien, houd er dan rekening mee dat dit ook giftig is voor je eigen katten! Ik zou het eerst proberen met alleen het net en dat proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.