woensdag 1 april 2020

Water met hoge ph waarde

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. De natuurlijk pH van de huid is ongeveer 5. De meeste cosmetische producten zijn dan ook licht zuur (de reclameterm is: pH -huidneutraal). Bij een te hoge of lage pH van de bodem waarin ze groeien worden veel voedingsstoffen moeilijk opneembaar voor planten.


Zoutzuur heeft een pH - waarde van en Natronloog een pH - waarde van Bij een pH van is het water neutraal, dit is het geval bij zuiver, gedemineraliseerd water.

De pH - waarde wordt namelijk uitgedrukt in een negatief progressieve reeks. Tip: hoe zuurder het water , bijv. PH PLUS zuiver mineraal water wordt gebotteld uit een diep gelegen beschermde bron van ruim 4meter diepte.


PH PLUS water is door de eeuwen heen gezuiverd door bijzondere aard lagen waardoor. Dit moet ook wel want als kraanwater een lagere waarde zou hebben en dus zuurder wordt kan het koperen leidingen aantasten. Ze zeggen ook dat kanker met name gedijt in een verzuurd lichaam.


Een pH - waarde van is neutraal en weerspiegelt een optimale zuur-base huishouding.

In een zuur milieu kunnen kankercellen goed gedijen. Daarom is een alkalische (basische) pH - waarde voor onze gezondheid van essentieel belang. Een neutrale pH - waarde van een waterige oplossing ligt rond de 7. Een zure pH - waarde van een waterige oplossing ligt lager dan 7. En ligt de zuurtegraad hoger dan dan noemen we het water basisch of alkalisch.


Een lage pH - waarde betekent dus een hoge zuurtegraad. Verder kan ook een plotse stijging de temperatuur van het water een hogere ph waarde veroorzaken. Veel belangrijker dan de oorzaken zijn de gevolgen van dergelijk hoge ph waarde.


Een eerste gevolg is er één die ook je geldbeugel treft. Een te hoge ph waarde zorgt er namelijk voor dat de chloor in je zwembad niet meer effectief werkt. Als ’s morgens vroeg de pH - waarde relatief laag is ( pH – 8) en ’s avonds gemeten relatief hoog ( pH – 9) dan functioneert het vijvermilieu, zullen de planten goed groeien en zal het water helder zijn. Een te hoge pH - waarde ( pH tot pH 10) hoeft geen probleem te zijn, maar is altijd het gevolg van een slecht functionerend vijvermilieu.


Water met een pH - waarde van is zuiver water. Deze hebben het vermogen om chemische bestanddelen sterkt te wijzigen wanneer ze ermee in contact komen. Dit klinkt misschien heel prettig, maar de gevolgen zijn allesbehalve aangenaam.


Het water is dan te zacht.

Bij een te hoge pH - waarde kan het water in het zwembad er ook wat ‘groenig’ uit zien, zoals in het zwembad op onderstaande linkerafbeelding. De kwaliteit van dit water is zeer uiteenlopend. Al die mensen die baby’s voeden of ziek zijn en die in gebieden wonen met een hoge pH - waarde zijn dan anders aangewezen op het drinken van water uit een ander deel van ons land. H waarde is de zuurtegraad van het water. De verwijzing dat je dan maar Spa- water moet drinken is in dat licht dan ook weer grappig omdat Spa- water zuur is en een pH - waarde heeft van 6. De hoeveelheid vrij koolzuur (CO2), dat het water bevat, bepaald de PH - waarde.


Veel koolzuur resulteert in een lage PH , weinig of geen koolzuur in een hoge PH. Of er voldoende COin het water is hangt af van de micro-organismen. Er zijn meerdere oorzaken voor een verstoring van de zuurgraa een belangrijke oorzaak is vaak voeding en stress.


H Waarde zwembad verlagen. Is de pH - waarde van uw zwembad te hoog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.