woensdag 1 april 2020

Zilvervisjes of papiervisjes

Vandaag bestel snel in huis. De voordeligste online Drogist. Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Zilvervisjes en papiervisjes lijken veel op elkaar.


Het papiervisje wordt vaak aangezien voor een zilvervisje.

Helaas, want het papiervisje veroorzaakt meer schade en vraagt om andere maatregelen. Zoek daarom eerst uit om welk beestje het gaat. Beide soorten kun je milieuvriendelijk buiten de deur houden. Wat is een zilvervisje of papiervisje ? U vindt hier alle informatie over zilvervisjes en papiervisjes.


Lees verder of ga direct naar: middelen om zilvervisjes te bestrijden. Hoewel zilvervisjes (Lepisma saccharina) en papiervisjes (Ctenolepisma longicaudata) erg op elkaar lijken zijn er wel verschillen. Ze hebben beiden een langwerpig lijfje met voelsprieten en achtersprieten, maar het zilvervisje is net wat korter.


Papiervisje of zilvervisje : wat is het verschil?

Veel mensen denken dat die beestjes die je boeken opvreten ook zilvervisjes zijn. Ze lijken er wel op, maar heten papiervisjes. Verschillen in leefwijze van zilvervisjes en papiervisjes. Is de relatieve vochtigheid lager dan wordt het voor het zilvervisje moeilijk om te overleven. Maar ze lusten helemaal geen suiker!


Ze eten liever zetmeel in broo behangplaksel, aardappels, pasta en bananen. In tegenstelling tot papiervisjes houden zilvervisjes juist van een vochtige leefomgeving. Ovenvisjes houden juist weer van behoorlijk hoge temperaturen en komen tegenwoordig in woonhuizen weinig meer voor. Zijn papiervisjes schadelijk voor je gezondheid?


Helaas, ze komen niet voor in het water maar in je huis. Het is grijs, klein, razendsnel en vooral lastig uit huis te krijgen. Heb je last van zilvervisjes of van papiervisjes ? Deze twee insecten lijken erg veel op elkaar maar voeden zich met andere producten. Er is zeker verschil tussen zilvervisjes en papiervisjes. Om zilvervisjes te bestrijden moet je goed alle naden en kieren inspuiten met bijv.


Hierin zitten een aantal verschillende soorten visjes namelijk het zilvervisje (suikergast), het papiervisje (boekenvisje) en het ovenvisje. Dit zijn kleine insecten die vaak gezien worden in huis of op kantoor. Alle drie de visjes komen voor in Nederland voor, maar de meest bekende is toch wel het zilvervisje , daarna het papiervisje.

Zilvervliesjes, ovenvisjes, papierbeestjes, zilvervliesbeestjes en zilverbeestjes. Zomaar een paar termen die regelmatig de revue passeren. Zelfs binnen de wetenschap is er lange tijd misverstand geweest over de naamgeving van bepaalde soorten. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen welk visje je in huis hebt. Om goed te bepalen of je zilvervisjes , papiervisjes of ovenvisjes in huis hebt combineer je de vindplaats van het visje en het uiterlijk.


Van het zilvervisje bestaat slechts een soort. Tot de franjestaarten behoren ook het papiervisje en het ovenvisje. Je vindt ze tussen je kleren, op de badkamer, in de keukenla en soms zelfs in bed. Bewaren van spullen op zolder blijkt ook vaak een ramp te zijn met deze vervelende insecten in huis. Bovenstaande stappen kunnen helpen in het terugdringen van overlast van papiervisjes , maar zilvervisjes bestrijden is een erg lastige klus.


Het verschil tussen een zilvervisje en een papiervisje is lastig te zien. Het kleurverschil is minimaal: het zilvervisje is – weinig verbazingwekkend – zilverkleurig, terwijl het papiervisje iets lichter grijs is en wat spikkels op de schubben heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.