donderdag 14 november 2019

Spitsmuis vangen

Verken Vang vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! Spitsmuizen vangen met dierlijk lokaas. De stank die spitsmuizen kunnen verspreiden door het gebruik van hun muskusklieren, wordt wel omschreven als een doordringende zoete, weeë muizengeur.


Vooral in weinig geventileerde ruimten kan deze geur ondraaglijk zijn. Alle spitsmuissoorten komen wel eens in huis voor maar de huisspitsmuis relatief vaker dan de andere soorten.

Zij veroorzaken in huis geen schade en vormen géén enkel gevaar voor de gezondheid van mens en huisdier. Deze muis is namelijk een vleeseter. Omdat de muis beschikt over een muskusklier (en dat ruik je!), lust de kat hem niet.


Ga als volgt te werk om spitsmuizen te bestrijden: Dicht alle luchtgaten in de spouwmuur met opgerold kippengaas. Je vangt ze levend om ze daarna op een afstand weer uit te zetten. Of je vangt de muizen in een klem om ze daarna weg te gooien. Wanneer je muizen levend wilt vangen gebruik dan een grotere diervriendelijke muizenval zoals hieronder in het filmpje waar er meerdere in kunnen.


Hoi Yvonne, Aangezien je kleine keuteltjes hebt gevonden, heb je nagenoeg zeker te maken met een muis (huismuis, spitsmuis , bosmuis o.i.d.). Een muis vangen met de beste muizenval.

Heb je last van een muizennest in huis dan kun je een muis vangen met de beste muizenval. Voor huishoudelijk gebruik is de beste muizenval een klapval. Deze werken heel eenvoudig en zijn goedkoop in gebruik. Komen spitsmuizen uit de tuin? Zijn ze alleen (want iemand zegt me dat veldmuisjes bvb altijd met twee zijn.) En hoe vang je spitsmuizen , want ik heb gelezen dat kaas, brood e. Voor alle zekerheid heb ik twee valletjes gezet: eentje met pindakaas en eentje met een dode spin.


Niettegenstaande de naam behoren de spitsmuizen dus niet tot de orde van de knaagdieren zoals de muizen. De familie omvat 3verschillende soorten in geslachten en is daarmee een van de grootste zoogdierfamilies. Er zijn veel verschillende soorten.


Alle soorten spitsmuizen zijn overigens beschermde diersoorten. De veldmuis kan een plaag worden voor boeren. De spitsmuis komt vooral voor in droge graslanden, bosranden en tuinen. Trouwens het oppakken van een spitsmuis betekent toch al hun dookunnen ze niet tegen. Alles om muizen te weren en te bestrijden vindt u bij AllesTegenOngedierte.


Van muizenvallen en klemmen tot diverse soorten gif van kwaliteit merken. Alle informatie over spitsmuizen Ontwikkeling Herkenning Schade van de spitsmuis. De muizen doden kan door ze te bestrijden met één van de gifsoorten of vangen met klemmen cq elektrische muizenvallen. Levend vangen kan door middel van diervriendelijke muizenvallen.


Ook kunt u de muizen verjagen met een geur of met een geluid.

Dit gebeurt door contact met besmette spullen. Wel is het toegestaan om spitsmuizen die hinder of schade veroorzaken te weren. Muizen zijn gek op broo spek, pindakaas en geraspte kaas.


Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.