vrijdag 8 november 2019

Wespen op zolder

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Vakmanschap, Duurzaam en tegen een Correcte prijs. We meten, leveren en plaatsen alles naadloos. Boek het OP, Chaweng Beach.


Ik heb de laatste weken zoveel dode wespen op zolder.

Ik snap hoe ze dood gaan: ze proberen uit het grote velux dakraam te vliegen, lukt ze niet, worden doodmoe en storten ter op de vloer. Er liggen dus onwijs veel onder dat raam. Maar ik snap niet hoe er zoveel op zolder komen? Een ander raam staat wel regelmatig op een kier open. Wespen op zolder : daar moet je niet aan denken!


Toch kun je daar op een dag een wespennest aantreffen. Als je hier niets aan doet, verspreiden de wespen zich in no.

Het komt niet vaak voor, maar het is mogelijk dat je wespen op zolder , in de winter, tegenkomt. Met bovenstaande tips is dat te voorkomen, maar er hangt ook veel af van het klimaat. Na een lange, warme en droge zomer kunnen wespennesten nog tot in de herfst of zelfs in de winter voorkomen. In een schuur in Lieshout is een wespennest ontdekt met ongeveer 12. Het gaat om een nest van ongeveer een meter bij een meter.


Een verdelger heeft het nest inmiddels verwijderd. Hebt u wespen in huis, op slaapakamer of zolder ga dan niet op zoek naar het nest in huis. Kijk met zonnig weer om uw woning om te zien waar de wespen in en uit vliegen.


Wanneer zich wespen onder het dak bevinden, is er meestal sprake van een goed beschutte ingang en uitgang. Riky, maar nest mag als aandenken blijven zitten Ongediertebestrijder Theodoor zet zelfs een zwaard in (foto: Tom van den Oetelaar) LIESHOUT - Riky van Stiphout uit Lieshout deed vorige week een opmerkelijke vondst. Ze bestreed een klein nest, maar dat zorgde er niet voor dat er minder wespen kwamen. Ik ben toen als een gek gaan zoeken waar al die wespen dan vandaan zouden komen.


Dat was ook mijn eerste gedacht toen ik iets dergerlijks ervaarde. Overlast van wespen is lastig en in geval van allergieën of grote aanval potentieel gevaarlijk zijn, daar ben ik het mee eens. U krijgt direct een bevestiging.

De bewoner ging naar zolder om iets op te ruimen en vond opeens dat grote nest. Hij schrok zich rot, zegt Van Beek tegen RTV Oost. De bewoners wonen in het buitengebied en hebben nooit iets gemerkt. Gevaarlijk was het niet meer: geen enkele wesp heeft de winter overleefd. Die huisden in een megagroot nest, gewoon bij het stel op zolder.


Je zal maar tienduizenden wespen op zolder hebben wonen…. Dat moet een schok zijn geweest voor Jan en Diny Ehren uit het Overijsselse Holten. Ze woonden, zonder dat ze er ook maar iets van merkten, een hele zomer lang met tienduizenden wespen.


De huisden in een gigantisch nest, gewoon bij het stel op zolder ! Is het mogelijk dat je een raam open hebt laten staan waar ze door naar binnen zijn gekomen? Als het gaan om een enkele wesp , dan is het probleem niet zo groot. In die gevallen kunnen de wespen voor overlast zorgen en zal het wespennest verwijderd moeten worden.


Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.