woensdag 6 november 2019

Wat te doen tegen duiven

Bekijk nu de laagste prijs voor Duifje. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Wat te doen tegen duiven in de tuin?


Zorg dat je tuin vrij is van etensresten. Dit betekent ook dat je geen broodkruimels of vogelvoer moet strooien of vetbollen moet plaatsen. Overweeg dan om het weg te halen.

Net als andere vogels houden duiven ervan om te badderen. Je kunt een zogeheten ‘plukplaats’ imiteren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je besmet wordt door deze ziektes.


Kom daarom zo snel mogelijk in actie met onze tips tegen duiven als je merkt dat duiven veelvuldig op je balkon landen. Het is heel makkelijk om overlast van duiven te voorkomen. Duiven zijn altijd op zoek naar water en voedsel.


Bij de webwinkel Ongediertewinkel. Verder geven duiven in de steden veel stank- en geluidsoverlast en kunnen mensen tot wanhoop brengen door hun geroep, vooral op de vroege morgen.

Duiven en andere vogels (en andere dieren) houden niet erg van sterke kruiden. Dus als de duiven veel rond je waterfontein of voordeur zitten, strooi dan wat kaneel, rode hete peper, cayennepeper, peper of knoflook. De top-uitstapjes, meer dan uitjes, activiteiten, verhalen en beoordelingen. Wat ook wel wordt gedaan is het groene gaas, bedoeld op vooral kersenbomen te beschermen tegen spreeuwen tussen bovenrand balkon naar beneden te spannen zodat de duiven niet eens op de balkonrand kunnen gaan zitten (o.a. verkrjgbaar bij tuincentra). Komt misschien door de warmte want andere ideeën die ik las waren niet al te serieus.


En in een aantal gevallen maken de duiven heftige bijgeluiden wat we “reutelen” noemen. Dit zijn vrij karakteristieke geluiden die al op afstand te horen zijn. Het heeft dan ook geen zin om hierover een melding in te dienen bij de gemeente. De duif bestrijden is niet eenvoudig.


Zodra de duiven worden verjaag zullen zij naar een locatie gaan waar ze niet weggejaagd worden. Met andere woorden, het probleem verplaatst zich. Zoals vermeld bij vraag is de frequentiemodulatie niet te vergelijken met een wifisignaal of met een radiogolf. Het gaat over een geluidsfrequentiemodulatie die specifiek op het auditieve spectrum van de duif is afgestemd. Gezelschapsdieren ondervinden geen nadelige gevolgen bij contact met het apparaat.


We kunnen de duiven wel voorbehoeden voor ziekten. Dat doen we zoals gezegd door een goed hok, geen overbevolking, goede verzorging, goede selectie, goede voeding en medisch gezien met vaccinaties. In de eerste plaats de pokken-enting.

Wat is er aan vaccinaties mogelijk? Margreet uit Amsterdam benaderde ons omdat ze de duiven op haar balkon zat is. Wat kan ik daar tegen doen ? Liefhebbers waarvan de duiven geen pokken hebben maar deze wel hebben laten enten via de veerfollikelmethode, kunnen gewoon de duiven inkorven, maar het is wel verstandig om deze duiven de eerste weken gescheiden te houden van niet geënte duiven. De Oost-Europese vaccins geven wat meer reactie als het veerfollikelvaccin dat vroeger in. Wil je weten wat te doen in Duiven ? Het is beter om overlast van duiven te voorkomen dan de duiven te verjagen.


Lees de reviews van vakantiegangers die op vakantie zijn geweest in Duiven. Vaak wordt de diagnose pas bij sectie gesteld. Bij twijfel is het daarom zo belangrijk de duiven te laten onderzoeken. In het algemeen kan men stellen dat jonge duiven ernstigere symptomen vertonen dan de wat oudere duiven. Ze zullen ook eerder aan de ziekte bezwijken.


Ze zijn al twee maal ingespoten en daarna gekuurd met een ornitose medicament en na het spuiten lijkt het even of het wat losser komt te zitten maar na een aantal leuke uitslagen (st vincent, cahors en bordeaux) gingen er steeds meer duiven knorrenmet als drama een totale misser op dax en nog van de duiven achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.