woensdag 24 juli 2019

Bonte knaagkever

Winterjassen van alle merken! Alle maten en merken online! Een groot assortiment aan hoge kwaliteit vloerkleden bekijk ze nu online. Deze benaming komt uit de scheepvaart: als men dit diertje aantrof, wist men dat het hout van het schip tot in de kern rot en het schip verloren was.


Het insect behoort tot de familie der klopkevers.

Bonte knaagkever herkennen. Deze gaatjes hebben een doorsnede van ongeveer tot mde uitvliegopeningen. De bonte knaagkever herkennen begint vaak met het vaststellen van gaatjes in hout. Wanneer u overlast ondervindt van de bonte knaagkever , is een professionele bestrijding de beste oplossing om het probleem te verhelpen.


De larven van de knaagkever kunnen veel schade aanrichten aan houten constructies of panden. De larven vreten zich een weg door het hout heen, waardoor dit zwakker wordt. Denk bijvoorbeeld aan kerken of molens.

Zijn deze gebouwen ook nog eens vochtig, dan maken ze een nog grotere kans op een bezoekje van de bonte knaagkever. Bestrijding van de bonte knaagkever. Daarom is het bestrijden van de kever middels een oppervlaktebehandeling niet afdoende. Het is noodzakelijk het houtwerk rondom een actieve aantastingzone met een bestrijdingsmiddel te injecteren.


Hout dat vochtiger is, zoals balkopleggingen in muren en muurplaten, maar ook hout dat licht aangetast is door schimmels, is vatbaar voor de bonte knaagkever. Zijn larven worden ook wel aangeduid als grote houtworm. Algemene informatie over de bonte knaagkever. Andere namen zijn bonte klopkever of grote houtwormkever. Vroeger dacht men uit bijgeloof dat dit kloppen een teken was dat het laatste uur had geslagen en men spoedig zou sterven.


Het is een aanblik die menige stad in ons land siert: een toren uit de zeventiende eeuw met een bekroning van kunstig vormgegeven overdrevenheid. Bestel direct Sportkleding! Als u een bonte knaagkever wilt bestrijden, dan kunt u dat echt beter door een professionele ongediertebestrijder laten doen. Met als voorkeur eikenhout is de bonte knaagkever één van de schadelijkste houtaantasters die er bestaan.


Ze eten zich namelijk een weg door het hout, letterlijk naar buiten. Fotobron: – Gilles San Martin. Doordat het zich in de kern van het hout nestelt, kan het vaststellen van een actieve besmetting een lastige taak zijn.

Laat de bonte knaagkever bestrijden door de specialisten van Bescon. Wij hebben ruim jaar ervaring met de bonte knaagkever en houtworm bestrijden en zorgen er niet alleen voor dat de bonte knaagkever verdwijnt, maar ook wegblijft in de toekomst. Wij voeren een professionele inspectie bij u uit en u profiteert van jaar garantie op de bonte.


Vooral de kop van de burgemeester was flink aangetast. Drastische maatregelen waren geboden. Als u wilt weten wat de kop van de burgemeester is en waar die zit, lees dan verder in de derde alinea van volgende pagina. Anticimex is dé expert in het behandelen van houtaantastende insecten in molens. Met een begassing wordt houtworm, boktor, bonte knaagkever etc bestreden.


Dat zegt oud-woordvoerder van de gemeente Bolsward en historicus Willem Haanstra. Hout wordt meestal aangetast door houtaantastende insecten, zoals de bonte knaagkever , de houtwormkever, de huisboktor en de spinthoutkever. Houtaantastende insecten zijn onder te verdelen in nathoutboorders en drooghoutboorders. De leefwijze en ontwikkeling van de bonte knaagkever. De gemiddelde lengte van een volwassen bonte knaagkever is tot mm.


Dit is dan ook de reden dat eitjes van de bonte knaag keverlarve bijna nooit worden gezien. Het halsschild heeft de vorm van een helm en is donkerbruin. De larve van de grote houtwormkever is wit van kleur en 1cm lang.


De volwassen kevers paren in het hout zelf. Deze kever is in staat om zich in het hout voort te planten. Naast een woonhuis begassen is het ook mogelijk overige objecten te vergassen, zoals antieke meubelstukken of een altaar.


Een nieuw begassingsmiddel maakt het mogelijk om houtvernielende insecten, zoals onder andere boktor, spinthoutkever, bonte knaagkever en houtworm in alle stadia 1procent af te doden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.