vrijdag 19 juli 2019

Rozenkever kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Vandaar dat we hier een caresheet opgenomen hebben voor de verzorging van de bekende rozenkever Pachnoda marginata peregrina. Welkom op mijn website over het kweken van kevers.


Hier kan je informatie vinden over het houden van de verschillende soorten en links naar andere websites over kevers.

Vind Insecten en Spinnen op Marktplaats. Koop en verkoop Dieren en Toebehoren tegen een antrekkelijke prijs! Engerlingen zijn de larven van een aantal verschillende kevers.


De meest voorkomende in Nederland zijn de meikever, junikever en de rozenkever. Elk van deze kevers heeft zijn eigen cyclus en uiterlijke kenmerken. De engerlingen zelf zijn qua uiterlijk bijna gelijk aan elkaar (maar kunnen wel sterk verschillen in grootte).


De rozenkever vliegt massaal vanaf begin mei (afhankelijk van klimatologische omstandigheden). De kevers vliegen meestal vanaf 10.

Men kan ze makkelijk laag over gras zien vliegen. In sommige gevallen kunnen er duizenden aangetroffen worden. De levenscyclus als engerling is jaar. Gelegen in Son en Breugel ligt deze prachtige en ruime bungalow aan de Rozenkever. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor!


Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Hoe verloopt de levenscyclus van de rozenkever ? Adulten paren tijdens de eerste nacht dat ze actief zijn. Meteen nadat ze gepaard hebben, kruipen de vrouwtjes in de grond om van de eitjes te leggen. Gedurende weken voeden adulten zich met knoppen en bladeren voordat ze het resterende percentage van de eitjes leggen. De dagen worden korter en kouder, maar de bomen sieren het landschap met zachte hun herfstkleuren.


Het herfstgevoel zit er al volop in en bij een wandeling door het. Is 8cm zand genoeg voor de larven? Je bestrijdt het beste weken nadat je de vlucht van de rozenkever waarnam.


Tot weken na de vlucht komen de eitjes uit. Ook bij deze techniek is het belangrijk dat je weet over welk soort kevers het gaat.

De vlucht van de meikevers begint ergens rond eind april in de avond aangezien ze op licht afkomen. De rozenkever begint te vliegen vanaf half mei tussen tien uur ’s ochtends en twee uur ’s middags. De kleine engerlingen van de rozenkever starten met het eten van organisch materiaal.


Daarna eten ze vooral de wortels van grassen. Er zijn dan ronde kale plekken in het gazon te zien. Egels en vogels zijn ook dol op engerlingen.


Om te bekijken of er daadwerkelijk engerlingen onder het gazon zitten, dient u een graszode los te steken. In van de gevallen gaat het om larven van de rozenkever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.