dinsdag 30 juli 2019

Ratten in tuin bestrijden

Snel en effectief je huis ratvrij met de KB Home Defense rattenval. Voor 23:bestel Morgen in huis. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen.


Ervaar het verschil met NuBuiten!

Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden brengen een hoog risico met mee, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen of huisdieren komen. Ratten bestrijden in de tuin. Kinderen en andere dieren mogen niet blootgesteld worden aan dit ongedierte die allerlei ziektes kunnen overbrengen.


De ratten ondervinden nauwelijks nog hinder door temperatuurschommelingen en hebben op heden de neiging om het ganse jaar door te kweken. Een heuse plaag is niet zo gemakkelijk te bestrijden , echter niets in onmogelijk. U kunt ook zelf een rattenval kopen.


Probeer de rat zo diervriendelijk mogelijk te vangen.

In de tuin zoeken ze soms ook beschutting. Voornamelijk in de buurt van hokken of rennen maken ze zich het lekker makkelijk. Nu is de vraag, hoe kan je ratten en muizen bestrijden ? Hier gaan we op deze website dieper op in. Alle manieren van bestrijden komen aan bod gaande van de klassieke rattenval tot het veilig gebruik van rattengif. Ze bijten meubels, balken en vloeren kapot.


Houd een rat iets voor en hij hapt het in één keer weg. Zijn hele familie poept of plast overal. Daarnaast knagen ratten continu aan van alles om hun snijtanden kort te houden, hierdoor veroorzaken ze knaagschade aan jouw woning of bedrijf. Begin met maatregelen om ratten buiten de deur te houden. Als het al te laat is mag je op eigen terrein ratten bestrijden , maar gifgebruik is verboden (binnen en buiten).


Bij onjuist gebruik worden ratten namelijk resistent tegen gif, en ook nuttige of beschermde dieren gaan dood. Sommige klemmen en vallen zijn toegestaan. Dat je er één in je tuin ziet kan dan voorkomen, maar let goed op dat je ze geen nestelplaats en voedsel aanbiedt.


Er zijn allerlei mogelijkheden om ratten te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen op de markt of je schakelt een professionele ongediertebestrijder in.

Wil je zelf ratten bestrijden ? Dat is mogelijk met huismiddeltjes. U hoort ze onder het huis, bedrijfspan of in de kelder. Het is daarom ook verboden. Zwarte ratten , ook wel dakrat of huisrat genoem zijn wendbaar en kunnen goed klimmen. Bruine ratten komen veel voor in Nederland.


Dit ongedierte is namelijk een bron van bacteriën. Hierdoor kunnen deze beestjes schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Jij zit er dan ook totaal niet op te wachten dat er plotseling ratten opduiken in of rond jouw woning of bedrijfspand.


Hoewel het bestrijden van een rattenplaag met gif voorheen was toegestaan, mag dit tegenwoordig niet meer. Plaats het gif in de ruimtes waar je ratten vermoedt en je kunt wellicht de volgende dag al het gewenste resultaat bereiken. Heeft u last van ratten in de tuin ? Iedereen die een tuin heeft, heeft er wel eens mee te maken.


Het fenomeen ratten in de tuin is alom beken maar absoluut niet geliefd. Geen ongevaarlijke plaag, want ratten kunnen een scala aan ernstige ziektes overbrengen. Ongediertebestrijding is immers ons vak!


Om ratten te bestrijden heb je twee opties. Blijven met behulp van een paar sterke katten. Veel mensen zijn bang voor ratten en liggen er ’s nachts wakker van. Zelf doen of laten bestrijden ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.