dinsdag 16 juli 2019

Dakboom moerbei

Voor 22:bestel morgen al in huis! Hoogwaardige Eiwitten bestellen. Grootste assortiment Superfoods. De grootste collectie moerbeien!


De Dakmoerbei Morus alba fruitless is een prachtige dakboom met grote bladeren. Moerbeien tegen de laagste prijzen. De boom is niet vruchtdragend.


De Bomenspecialist heeft de vruchtdragende variant ook in zijn assortiment. Deze boom is geschikt op de meeste grondsoorten. Het snoeien van de moerbei kan in Juni en tussen November en Februari. Deze dakboom bloeit in mei met onopvallende mannelijke en vrouwelijke bloemen. Na de bloei verschijnen er donker rode eetbare vruchtjes aan de dakboom deze zijn iets groter als die van de normale moerbei.


Dakboom moerbei

Eenmaal op een zonnige plek, met goed doorlatende grond en licht kalkrijk, groeit de moerbei dakboom flink door. Een ideale boom voor bijvoorbeeld boven een terras. De vruchtjes van een moerbei geven vlekken op de tegels van het terras.


Als de dakboom wordt verwaarloost zal deze weer proberen uit te groeien tot de natuurlijke boomvorm. Door te snoeien blijft de vorm in tact. Hoe u dat aanpakt leggen we hier haarfijn aan u uit. Wat moet ik weten voordat ik ga snoeien? Voordat er gesnoeid kan worden is het belangrijk te weten hoe een dakboom is opgebouwd.


Sommige dakbomen zijn aan een rek gekweekt waarbij de takken zo gebogen zijn dat ze een dak vormen. Andere zijn zonder rek zo gesnoeid dat ze gegroeid zijn als dakboom. De oudere dakbomen hebben geen rek meer nodig omdat de dikke takken zo blijven staan.


Kom gerust eens langs op onze kwekerij om zelf een mooie dakboom uit te zoeken. Plaats de Dakboom niet dieper in de gron dan max. Het is ook raadzaam om links en rechts van de boom een Boompaal te plaatsen. De dakboom is een natuurlijke overkapping. Doordat de takken tijdens de groei worden gebogen tot een dakvorm, is het noodzakelijk om de dakboom af en toe te snoeien.


Dakboom moerbei

De takken zijn vastgemaakt aan een constructie van bamboestokken of een gecoate ring. De nieuwe takken worden telkens opnieuw aan de dakconstructie gebonden. Alle rechtopstaande takken mogen dan worden weggesnoeid tot op de horizontaal uitgeleide takken. Halverwege de zomer, na de eerste groei, kunnen de lange takken worden terug gehaald zodat er echt een dak ontstaat.


Bij een dakplataan haal je veel meer weg dan bij een dakmoerbei, dit omdat een plataan veel harder groeit dan de moerbei. De dak moerbei boom heeft een stamhoogte van 2cm. De breedte van het dak is 1cm. Het planten van een dakmoerbei boom wit. De laagste prijs, bestel direct!


Dakboom moerbei

U weet wat u wilt en dat is een dakboom van topkwaliteit. Een dakboom kopen doet u niet zomaar. Bij Van IJmeren leveren we u die.


Dankzij jarenlange ervaring en kennis die we bij het blijven doorontwikkelen van onze teelttechniek hebben opgedaan, leveren we de dakbomen die u in gedachte had. De moerbei is wel een zonaanbidder, in de schaduw verpietert de boom. Maar als u de dakmoerbei plant op een mooie plaats met veel zon, heeft u een interessante boom, waarmee u veel bekijks trekt. Dat u daarmee een ooit zeer populaire en inmiddels wat vergeten boom weer het podium geeft dat deze verdient is een aantrekkelijke bonus.


Deze vruchtloze dakboom heeft alle kenmerken van een vruchtdragende moerbei maar de bladeren zijn gezonder en er komen geen vruchten die vlekken veroorzaken aan de boom. De dakmoerbei kan niet zoals een andere parasolboom gekweekt en gesnoeid worden. Op onze plantage krijgt deze boom een aparte verzorging. Het zijn een soort struikvormige bomen met een brede groei en diepglanzend donkergroen blad.


Er is een zwarte en witte moerbei en beide geven eetbare vruchten. In ons klimaat worden de bomen minder vaak geteeld voor de vruchten maar wel als dakboom. Dakbomen zijn van nature opgaande bomen die in een dakvorm zijn gekweekt. Snoeien is voor de diverse soorten verschillend. Het snoeiadvies staat gespecificeerd bij de geselecteerde dakboom onder verzorging.


Quercus palustris, moeraseik in dakvorm, is een mooie dakboom met middelgroot kartelig blad. Dit type dakeik is groenbladig en heeft een prachtige roodachtige herfstkleur. Belangrijk is om elk jaar kalk aan de grond toe te voegen. Plant de dakmoerbei in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. De witte moerbei vormt een brede, ronde kroon van zware takken die steunen op een forse stam, vaak van een indruk wekkende omvang.


Hij is minder mooi dan de zwarte moerbei maar de vruchten maken bij het vallen in de herfst geen vlekken op de bestrating of terrassen. Het is een boom die breed groeit en een hoogte kan bereik van maar liefst meter als deze vrijuit kan groeien. Bij het kweken van een dakboom wordt er een dakrek geplaatst op een hoogte van ongeveer 20. In de herfst een mooie gele kleur. Deze witte moerbei draagt geen vruchten!


Een schaduwboom bij uitstek. Hier werd hij in dakvorm gebonden. Snoei hem regelmatig om de mooie, platte vorm te behouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.