dinsdag 23 juli 2019

Natuurlijke zwemvijver aanleggen

In een zwemvijver zwem je nooit alleen. Vogels, kikkers, salamanders en waterspinnetjes zwemmen met je mee. Om lekker te kunnen zwemmen, wordt de minimale afmeting van 7×meter aanbevolen.


In tegenstelling tot een standaard zwemvijver , heeft een natuurvijver een informele of natuurlijke vorm. De zuiverende planten staan in het zwembassin zelf en de zijkanten van het zwembad lopen vloeiend over in de tuin.

Zo lijkt het of de vijver er al van nature was en helemaal niet is aangelegd. Al meer dan jaar ervaring in het aanleggen en onderhouden. Nu gaat het leuke gedeelte van een zwemvijver zelf aanleggen beginnen. Het water mag er namelijk in.


Idealiter doe je dit met regenwater. Dit water heeft namelijk de meest gunstige pH-, gH- en kH-waarden. Vul de zwemvijver tot net onder de rand.

De moeraszone is eigenlijk de natuurlijke filter van je. Een zwemvijver aanleggen is wel echt specialistisch werk. Zo dienen de afmetingen correct berekend te worden zodat er een juiste hoeveelheid planten wordt gebruikt voor de waterzuivering. U zal vaak te maken met grondwater wat voor problemen kan zorgen.


U maakt van uw tuin een oase van rust waar u ontspannen kunt zwemmen door een natuurlijke zwemvijver aan te leggen. De zwemzone wordt op een subtiele manier met een stenen rand van de filterzone gescheiden, maar staat er wel mee in verbinding. Troebel water in een zwemvijver is een probleem dat vaak voorkomt wanneer de zwemvijver niet juist is ontworpen en aangelegd. Een natuurlijke zwemvijver hoort altijd helder water te hebben, zonder het gebruik van chemicaliën. Een deel is ingericht met planten die het water filteren.


Dit is voldoende om te kunnen zwemmen zonder met de bodem in aanraking te komen. Omdat een zwemvijver weinig tot geen beplanting kent, is het niet nodig om zorgvuldig met de verschillende plantdieptes rekening te houden, tenzij u een moerasgedeelte gaat aanleggen. Elke zwemvijver trekt veel nieuwe flora en fauna en creëert zo een nieuwe dimensie in de tuin.


In elk seizoen biedt uw zwemvijver een ander schouwspel. Wereldwijd zijn er al ruim 6. Biotop zwemvijvers aangelegd , dus wij kunnen met recht zeggen dat wij voor elke tuin de perfecte oplossing kunnen bieden.

Bent u handig met schop en truweel? Zelf je zwemvijver of bio-zwembad bouwen? Zou het niet heerlijk zijn om een zwempartij te hebben in je eigen tuin.


Laat uw natuurlijke zwemvijver aanleggen door De Watermolen. Deskundig advies, plantenfilters, maatwerk. Biotop natuurlijke zwemvijver aanleggen. Biotop staat voor een behoedzame en respectvolle omgang met de natuur.


Zwemvijver aanleggen zelf of laten doen? Dat hoeft echter niet ten koste te gaan van uw zwemplezier. Daarom worden onze zwemvijvers uitsluitend geplaatst in combinatie met het natuurlijke zuiveringssysteem van Biotop. Met een zwemvijver in uw tuin heeft u de voordelen van zowel een vijver als een zwembad.


Overweegt u het maken of aanleggen van een zwemvijver ? Natuurlijke zwemvijver aanleggen goedkoper. Het aanleggen van een natuurlijke zwemvijver is goedkoper dan een regulier zwemba omdat we geen ingewikkelde zuiveringsinstallatie hoeven te maken. De planten knappen dit werkje op.


Daarnaast is ook het onderhoud een stuk minder kostbaar. Heeft u een landelijke tuin met een natuurlijke uitstraling, maar wilt u ook lekker kunnen zwemmen? Dan is een natuurlijke zwemvijver een prima optie voor u. Buijtels Buitengewone Tuinen heeft veel ervaring op dit gebied. Want na de keuze voor een zwemvijver bent u er nog niet. Ook als je geen grote tuin hebt, kun je toch een natuurlijke minivijver aanleggen die kleine dieren en insecten aantrekt.


Bijvoorbeeld in een houten ton of een kunststof bak, waarin je een bodem legt van zand of cement. Als de vijver ondiep is (minder dan cm) zijn alleen moerasplanten geschikt. Folie of een voorgevormde vijverbak? Prijs zwemvijver aanleggen. Dit is een all in prijs, inclusief alle graafkosten, materiaal- en arbeidskosten.


Beschik je over wat minder ruimte dan kun je vanzelfsprekend ook kiezen voor een wat kleinere zwemvijver. Kan veel beter goedkopere stukken gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.