maandag 13 augustus 2018

Bolgewassen en knolgewassen

Heb jij altijd al biologische bieten, bosui, rammenas of wortel willen kweken? Bestel je zaden bij De Bolster, zodat je zeker weet dat je een kwalitatief hoogwaardige moestuin aanlegt die volledig biologisch is. Een aantal bolgewassen is als voedingsmiddelen beken zoals ui en knoflook. Andere bolgewassen , de zogenaamde bloembollen, worden voor de sier gekweekt, zoals de tulp, de hyacint, de narcis en het blauwe druifje. Vooral in Nederland is de kweek van sierbolgewassen een aanzienlijke tak van bedrijvigheid.


Bolgewassen en knolgewassen

Bloembollen en Knolgewassen. Voor heel wat tuinders is het verschil niet zo éénduidig en toch kan je makkelijk het onderscheid maken , als je aan bollen denkt stel je dan gewoon een ui voor , dit is een typische bloembol, wie zich een knolgewas wenst voor te stellen hoeft maar aan de populaire aardappel knol te denken of aan de populaire Dahlia. Bijzondere bolgewassen Bloeien in uw voorjaarstuin en wedijveren om aandacht met uw tulpen. Meestal zeer geschikt voor verwildering, dus laat ze in goede bodem staan en ze komen sterken terug. Tot de knolgewassen behoren verschillende groentesoorten, waarvan de knollen als voedingsrijke opslagorganen dienen en daardoor voor de consumptie geschikt zijn.


Ze worden in de land- en tuinbouw verbouwd. Verrassend en attractief zijn de krokussen die na een paar vochtige zomerdagen in augustus ineens in de tuin verschijnen. Het wordt weer herfst als de herfsttijloos onder de struiken zijn eerste bloemen tentoonspreidt. Deze interessante groep biedt de mogelijkheid om vanaf de nazomer uw tuin met bol- en knolgewassen te kleuren.


Like ons op facebook en blijf op de hoogte van nieuwe producten! Al ruim jaar uw specialist in bijzondere bol- en knolgewassen. Het bedrijf is in Heemstede gevestigd en kweekt onder andere hier de eigen bijzondere bloembollen. Bij de teelt staat kwaliteit op nummer één.


De webshop voor al uw tuinplanten. Uitleg maataanduiding Uitleg over de potmaten en boomvormen. Alles over bloembollen en knolbloemen op deze website over bolgewassen. HOME Veldbloemen Lijst van bolbloemen.


Alpenviooltje Anemoon Aronskelk Begonia - Knolbegonia Blauwe druifjes Camassia Canna Chionodoxa Coichicum Colvillei Crocosmia Montbretia Cyclaam Dahlia Droogbloeier Druifjes Dubbele ranonkel Franse ranonkel Gele aronskelk Geluksklaver. Bol- en knolgewassen beschikken over boven- of ondergrondse delen waarin voedsel voor ‘barre’ tijden kan worden opgeslagen. Vaak zijn dat in de landen van herkomst perioden van grote droogte die ze moeten zien te overleven. Ze trekken zich dan in hun bol of knol terug, om daarna met nieuw blad uit te lopen en te bloeien. Onderhoud bol en knolgewassen De zomerbloeiende bol en knolgewassen kunnen geen koude verdragen, dan verrotten ze.


Daarom worden ze pas eind mei geplant en moeten ze, na afgestorven te zijn, gerooid worden en vorstvrij opgeslagen. De hovenier zal dit opslaan waarschijnlijk niet doen. Handelskwekerij Admiraal is gevestigd in Heemstede. Met de eigen handelskwekerij wordt er naast het kweken van de vaste bijzondere bol- en knolgewassen ook gewerkt aan bemonstering en selectie van nieuwe soorten.


Bolgewassen en knolgewassen

Hierbij onderscheiden we drie perioden. De bollen die in het voorjaar bloeien, worden in het daaraan voorafgaande najaar geplant. Half oktober tot eind november is het meest geschikt. Maar mits de bollen goed worden bewaar kan het ook wat later, in december zelfs.


Je bent afhankelijk van de weeromstandigheden of je oogst zal lukken of niet. De groenten uit je eigen groententuin zijn smaakvoller, maar vaak ook wat kleiner dan je gewend bent uit de winkel. Het hebben van je eigen groententuin is goedkoper dan groenten kopen in de. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten.


Bolgewassen en knolgewassen

Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.