woensdag 8 augustus 2018

Open tuinen

Welkom bij de Aopen ICT winkel. Van tuinhout tot sierbestrating! Nederland en België, aangemeld door de tuineigenaren zelf.


In het uitgebreide aanbod van tuinen is het mogelijk om te zien wat de eigenschappen zijn van de tuin en waar je de tuin kan vinden. Ontdek de mooiste groenparadijsjes!

Tuin - en parkbezichtiging. Open Tuinen NTs-fietsroute: “Groene Historie, Groene Toekomst” Een nieuwe blik op tuinen in Amsterdam Deze Amsterdamse fietsroute gaat langs of door een aantal. Er staan meer dan 3prachtige tuinen en groen erfgoed in die bezocht kunnen worden. De stichting Open Tuinen ‘s-Hertogenbosch stelt zich ten doel zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met tuinen en huizen in een cultureel historisch perspectief.


Bewonder het effect van duizenden tulpen, blauwe druifjes, sneeuwroem,. Meer informatie hierover volgt. In juni openen circa tuinen van zowel particulieren als instellingen hun deuren weer voor het publiek.


Omdat we het aanbod van opengestelde tuinen volledig online zetten, is er geen begrenzing door een einddatum.

Nieuwe tuinen worden wel steeds bezocht door een lid van de stuurgroep Open tuinen. Na dit bezoek kan de tuin worden opgenomen in het aanbod. Hier vindt u meer informatie over de tuinen die open zijn in het kader van de Open Tuinenroute Midden Brabant.


Al vele jaren zetten een aantal tuiniers rondom Kaatsheuvel de poorten van de tuin open voor tuinliefhebbers en groengenieters. We hebben afdelingen in heel wat dorpen. Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. Agenda met alle tuindagen, open dagen en bloemenroutes. Tuinen ontworpen door vooraanstaande architecten of juist door de bewoner zelf, met liefde voor het vak, landgoed en voor het omringende landschap.


De Achterhoek is vele kastelen rijk. Meestal bezitten deze kastelen indrukwekkende landgoederen, die vaak in handen van de familie zijn. Download de printvriendelijke routekaart (pdf-file). Amsterdamse tuinen een weekend open voor publiek Weinig tuinen zijn vrij toegankelijk, maar elk jaar zetten ruim dertig grachtentuinen in juni hun poorten open tijdens het evenement Open Tuinen Dagen. Open : mei tot en met augustus op afspraak, telefonisch of via de website, uitsluitend voor groepen van minimaal personen.


Indien gewenst is avondopenstelling mogelijk. Binnen regio Drenthe zullen de afdelingen gedurende vier weekenden tuinen openen voor bezoek. Klik op onderstaande knoppen om te bekijken welke tuinen in welk.

Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen , verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of tuinen met beelden en vijvers. De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten die de rest. Open Exotentuinen is louter een verzamelde aankondiging van deelnemende tuinen via de website en via tal van andere kanalen en media. De organisatoren van Open Exotentuinen zijn ook niet verantwoordelijk indien een tuineigenaar plots beslist zijn tuin niet of niet meer open te stellen. In onderstaande weekenden kunt u deze tuinen bezoeken.


Entree is verschillend per tuin. Stel zo uw eigen Rondje Tuinen Twente samen. Openingsuren : telkens van 10.


Op juli, 7juli, en augustus organiseren zij mede de open tuinenroute Rond DijkVaart en Zandschel (9de editie), dat langzaam omgedoopt wordt tot Open Tuinen Midden Brabant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.