vrijdag 31 augustus 2018

Verticale beplanting

Grootste assortiment Buitenplanten! De verticale tuin staat op dit moment erg in de belangstelling om diverse redenen. Veel groenbeleving op een kleine oppervlakte is een groot voordeel van een verticale tuin. Met name voor mensen die in een stad wonen, op een flat of in een woning zonder tuin, kan een verticale tuin een mooie oplossing zijn. Shop online bij Plantenbak shop!


Wat plant je in een verticale tuin?

Eigenlijk is een verticale tuin natuurlijk net een gewone tuin, maar toch lenen bepaalde planten zich er beter voor dan andere. Je kunt bijvoorbeeld heel goed aardbeien planten in de verticale tuin, die hangen toch wel. Heeft u binnen of buiten weinig ruimte voor plantenbakken of –potten, dan biedt de verticale tuin een handige oplossing om toch een sfeervolle omgeving te creëren. Voor bij u thuis of op kantoor bijvoorbeeld! Verticale tuin voor een optimale groenbeleving.


Een vorm van een verticale tuin is de gro e ne wand. Vertiplant is een ingenieus systeem voor het aanbrengen van verticaal groen. Volledig zelfvoorzienend door middel van een water-intergratiesysteem en vloeibare voeding toevoer.

Wanneer je een verticale tuin in bijvoorbeeld een pallet maakt, kun je deze ook eerst horizontaal laten liggen voor een paar weken voordat je hem verticaal tegen de muur zet of ophangt. Stap 7: Wel of geen irrigatie? Systemen om verticaal te kunnen tuinieren kun je zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Een verticale tuin bestaat uit verticaal geplaatste modules of panelen waarin beplanting wordt aangebracht.


De modules worden door middel van een ophangsysteem bevestigd aan een bouwwerk, of zijn een zelfdragend onderdeel van de gevel. De technisch groene constructie van verticaal groen van Wallflore wordt bekleed met steenwol plantpanelen die middels een innovatief irrigatiesysteem worden voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding. Deze totale combinatie van verticaal groen maakt het systeem tot een ideale leefomgeving voor de beplanting in een verticale tuin. Live Picture Live Divider Onderhoud.


Zakelijk onderhoud Verzorging hydrocultuur Verzorging Lechuza Verzorging vulcaponic. De kosten voor een verticale tuin zijn best pittig. Houdt, als u een verticale tuin aan laat leggen, rekening met een bedrag van tussen de € 15- en € 75- per vierkante meter. De prijs hangt sterk af van uw wensen, want ook qua beplanting kunt u alle kanten op.


De hovenier maakt uw verticale tuin helemaal compleet voor dit bedrag. In een klein en intensief bewoond land als Nederlan waar groen veelal plaats moest maken voor beton, brengt een verticale tuin uitkomst. Planten geven ‘groene energie’ en hebben een positieve werking op de mens. In een werkomgeving verhogen ze de arbeidsproductiviteit en, in het algemeen, voor een gevoel van welbehagen.


Wanneer je direct denkt aan het gebrek aan beschikbare ruimte in je huis, dan is het tijd om de aandacht te richten op de lege muren in huis.

Elke kleine verticale hoek of nis kan tot een perfecte verticale muur met planten worden omgetoverd. Maar een verticale tuin kan ook een gevel in de binnenstad een mooie groene uitstraling geven. Verticaal tuinieren geeft u een groene tuin op een klein oppervlak. Wat is verticaal tuinieren?


Tevens is Wallflore in staat het gehele traject van tekentafel tot uitvoering uit te begeleiden. Beplanting voor verticale tuinen? Mis geen vierkante meter oppervlakte van je patio, terras of balkon, maar kleed het wel groen aan.


Het kan met een verticale tuin. Als je een balkon of kleine stadstuin hebt is een verticale tuin (of muurtuin) de perfecte manier om een groene leefomgeving te creëren en ook nog een plekje over te houden voor je terras. Je kunt gemakkelijk zelf een verticale tuin of muurtuin maken.


Genoeg om horizontaal flink te zwoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.