dinsdag 14 augustus 2018

Spaanse laurier

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen.

Portugese laurier in de natuur. Kookt de laurier bij u thuis of op locatie. Voor grote en kleine gezelschappen. Verzorgt bijzondere catering en crew catering maar kookt of bezorgt ook voortreffelijk eten aan huis.


Verzorgt kooklessen in de kookstudio voor een privé of zakelijk gezelschap en geeft speciale dieet kooklessen. Bij de bemesting in het najaar zal de heester opnieuw uitlopen. De heg zal er, door de bemesting, gezonder en voller uitzien.

Door het kleinere blad en de fijnere vertakkingen krijgt deze laurier een compleet andere uiterlijk dan we gewend zijn van laurieren. Deze laurierkers groeit vooral in de breedte en kan zelfs als bodembedekker dienst doen. Naast laurier hebben wij nog andere bladhoudende haagplanten.


Tevens vormt deze sterke haag een schild tegen weer en wind. De portugese laurier wordt een grote struik of een kleine boom, maar is ook erg geschikt als haagplant. Het blad van de portugese laurierkers is langwerpig eivormig, leerachtig, toegespitst, met gegolfde en gezaagde rand.


Wij werken namelijk samen met de allerbeste kwekerijen. In Nederland wordt laurier gekweekt als kuipplant omdat de plant niet volledig winterhard is. Toch zal laurier een matige Nederlandse winter wel overleven, zeker in de kuststreken en als er genoeg beschutting is. Deze fraaie laurier is geen snelle groeier, dus als u meteen een haag van formaat wilt hebben kunt u het best wat grotere exemplaren aanschaffen.


Ze zijn te koop als boom, als heester, als kant en klare meeneemhaag, in bolvorm, leivorm of als boompje op stam. Koop deze plant Blad Prunus lusitanica. De heester heeft mooi donkergroen glanzend blad. Deze laurier prunus groeit stevig en breed en wordt vaak gebruikt als haag en als windscherm.


Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Daarnaast treft u op onze website volop informatie over de laurierkers en andere sierheesters.

Kopen en verkopen op 2dehands. Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Op alle teksten en fotografie van Bijzonder Spaans berust een copyright tenzij anders overeengekomen. All images have been made by the author, unless indicated otherwise.


Please ask for permission first if you wish to use any of them! Deze Prunus heeft een wat ander blad en groeit wat sneller dan een Prunus lusitanica. De beste snoeimaanden zijn april en september.


De makkelijkste periode is tussen oktober en juni. Als er bij het aanplanten en de eerste maanden na het aanplanten van de laurier goed water wordt gegeven zal hij vrijwel altijd aanslaan. En ook in hachee, erwtensoep, spaanse paella, Italiaanse bolognesesaus of Indiase curry misstaat laurier niet. De blaadjes van laurier hebben een licht bittere, kruidige smaak. Veel andere kruiden en specerijen komen er beter door uit.


Denk aan peterselie, knoflook, marjolein, oregano en tijm. Een laurierhaag is gemakkelijk te snoeien en te onderhouden. U kunt keer per jaar de haaglaurier snoeien in de snoeimaanden april en september zodat de laurierhaag mooie verse uitlopers krijgt.


De laurierkers heeft roomkleurige bloemen die opvallend ruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.