vrijdag 24 augustus 2018

Soorten struiken

De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Het grootste online winkelcentrum. Bestel direct online op Beslist. Meerdere aanbieders en soorten.


Bekend vanwege hun mooie uitlopers en blad of schitterend bloei.

Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin. Menig struik eindigt zijn leven omdat hij gerooid wordt omdat hij te groot is geworden, niet omdat hij is doodgegaan, daar hoef je je dan ook geen zorgen om te maken!


Met een goede snoeischaar houd je elke grote heester gemakkelijk in toom en als je geen zin heeft om te snoeien kies dan een van de kleiner blijvende soorten struiken. In dit soort losse haag worden gelderse roos, hazelaar,hondsroos rode kornoelje en vlier vaak gebruikt. Uiteindelijk kan je het mengsel volgens eigen smaak en bodemvoorkeur samenstellen met struiken en haagplanten. Hazelaar of Corylus avellana.


Alle gefotografeerde soorten.

Lijsterbes of Sorbus aucuparia (waarschijnlijk) Eenstijlige meidoorn of Crateagus monogyna (laevigata komt ook voor : Tweestijlige meidoorn) Vlierbes of Sambucus nigra. Bladeren van alle gefotografeerde soorten. Heesters of struiken zijn onmisbaar in de tuin.


Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. De bessen geven kleur in de herfst en natuurlijk zijn struiken met bessen in het voorjaar bloeiende struiken met vaak sterk geurende bloesevoor bijen, zweefvliegen en hommels. Het leuke van bloeiende struiken is dat ze met een minimale verzorging jaar na jaar weer voor heel veel bloemen zorgen.


Het is mogelijk om met heesters het hele jaar door bloei in de tuin te hebben. Maar bij ons is het voorjaar de voornaamste periode van bloei. Denk maar aan de heel bekende vroegbloeiende soorten zoals Forsythia en Kerria of Ribes, met direct daarna de Magnolia’s en Prunus- soorten. Er wordt dus geen stam gevormd.


Zij komen van nature in de vorm van struwelen van 1-meter hoog met name langs bosranden voor. Bomen en struiken die gebruikt werden (en worden) door mensen in de bewoonde omgeving. Geschoren haag = meidoorn, haagbeuk, spaanse aak, liguster. Opgaande struik met overhangende takken, die vol hangen met zuiverwitte, geurende bloemen van het voorjaar tot de zomer.


Nederlandse naam is Parelstruik. Mooi als solitair, of in de gemengde heesterborder. Ook als klimplant geschikt.

Wij verkopen de volgende soorten : vlinderstruiken, spierstruiken en buxusstruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om te genieten van bloemen in de tuin hoeft u niet perse ieder jaar nieuwe bloemen te planten. Soorten struiken met bloemen.


Er zijn genoeg wintervaste planten die elk jaar weer opbloeien. Er zijn bladverliezende soorten die in de winter kaal zijn, maar uitbundiger bloeien. Coniferen en bladhoudende heesters blijven in de winter mooi groen. Een heester of struik wordt ook wel veel als solitaire gebruikt in de tuin.


In de groep sierheesters vindt u veel bloeiende heesters. Abelia grandiflora is halfwinterhar wat wil zeggen dat deze sierheester pas bij strenge vorst verdraagt zijn blad zal verliezen. De camelia is een van de meest bekende en geliefde heesters omwille van haar prachtige, kleurrijke bloemen. Groenblijvende soorten kunnen het hele jaar door structuur aanbrengen in zowel een privétuin als de openbare ruimte.


Ze zijn ook geschikt voor het camoufleren van een ongewenst element, of het creëren van privacy. Sommige groenblijvers worden als boom én als struik gekweekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.