dinsdag 23 februari 2016

Ratten ziektes

Ook in het voorjaar en de zomer kunnen muizen en ratten echter voor overlast zorgen. Behalve de schade die ratten en muizen aan je bedrijfspand en woning kunnen veroorzaken, kunnen ze ook een gevaar zijn voor je gezondheid. Knaagdieren kunnen bacteriƫn verspreiden die ziekten zoals salmonella veroorzaken en virussen zoals het hantavirus. Dit komt door doorgedreven fok. Bepaalde genetische afwijkingen komen bijzonder vaak voor bij de gedomesticeerde ratten , zoals bijvoorbeeld megacolon.


Andere ziekten komen frequent voor omdat de laboratoriumratten, waarvoor de huisdieren afstammen, gekweekt zijn op gevoeligheid voor deze ziekten.

Zo zijn er de mammatumoren (borstgezwellen). Hoe leuk het ook is om een ratje als huisdier te hebben, is het verstandig ook de nadelen te weten. Een tamme rat wordt niet oud. Als hij de leeftijd van jaar heeft bereikt is hij bejaard. Er zijn veel ratten die deze leeftijd niet eens halen.


Als je een ratje hebt, is het verstandig om een dierenarts te zoeken die verstand van deze dieren heeft. Houdt de activiteit, de hoeveelheid eten en drinken, de ontlasting en het gewicht van uw ratje dan ook goed in de gaten. Als uw rat plotseling veel slomer wordt, dan is dat meestal een teken dat er iets niet in orde is.


Niezen, snotteren en benauwd ademen.

Bij ratten komen regelmatig ademhalingsproblemen en longproblemen voor. Hoe gevaarlijk ratten zijn is nu wel duidelijk. Het nemen ven preventieve maatregelen tegen ratten is dan ook een noodzakelijk iets. Preventieve maatregelen die u tegen ratten kunt nemen zijn.


Goede algehele hygiƫne in en rondom uw leef-, woon-, en werkomgeving. Katten leven al meer dan 5. De oude Egyptenaren waren de eerste mensen die de kat hebben gedomesticeerd. Ze werden zelfs verafgoo getuige daarvan enkele gemummificeerde katten die men heeft teruggevonden. Ook ratten kunnen een zonnesteek krijgen. Er zijn natuurlijk veel meer dingen, waar je ratje last van kan hebben.


Dus als je het niet vertrouwt, ga dan gewoon even naar de dierenarts. U kunt ziek worden door het aanraken van door ratten besmette plaatsen. De kans hierop is vooral groot als u de handen niet wast voor het eten of drinken of een schaafwond of sneetje in de huid heeft.


Zwarte ratten worden nog altijd geassocieerd met de pest, maar er zijn meer ziektes die zowel zwarte als bruine ratten kunnen verspreiden. In Nederland komt de ziekte van Weil ook voor, de helft van de bruine ratten blijkt leptospirose bij zich te dragen. Het komt ook wel als beroepsziekte voor bij rioleringswerkers en (muskus)ratbestrijders. De bruine rat is een behendig zwemmer (hij kan tot wel uur in het water blijven) en is in staat om centimeter hoog en 1centimeter ver te springen.


De meest voorkomende problemen zijn goedaardige tumoren en.

Op deze pagina vindt u informatie en afbeeldingen van ziektes bij ratten , hoe u breuken e. Let op, als uw rat van de onderstaande dingen heeft dient u uw dierenarts te informeren. Ziekte van Weil eist slachtoffer, ratten dragen ziekte over. De politieman had de infectieziekte waarschijnlijk opgelopen bij de afhandeling van een dodelijk ongeval met een speedboot op het Prinses Margietkanaal in Friesland. In dit water leven veel ratten. Een rat kan op diverse manieren verwondingen oplopen.


Een ongelukje zit echter in een klein hoekje. De rat kan vallen en iets breken of kneuzen, tussen de deur komen, (letterlijk) onder de voet worden gelopen enz. Het gebeurt dan ook geregeld dat een rat. Doordat ze hun uitwerpselen de gehele dag overal achter laten waar ze lopen is de kans groot dat daar ook besmetting op kan treden van ernstige ziekten. Ook zijn ratten verantwoordelijk voor het overbrengen van besmettelijke dierziekten op agrarische bedrijven.


Besmettelijke dierziekten die ratten kunnen overbrengen zijn: Mond en klauwzeer. Geen ongevaarlijke plaag, want ratten kunnen een scala aan ernstige ziektes overbrengen. Ratten bestrijden moet dus snel gebeuren. Om ratten te bestrijden heb je twee opties.


Blijven met behulp van een paar sterke katten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.