vrijdag 12 februari 2016

Helleborus winterhard

Hij bloeit vrij lang, van eind januari tot half april. Voorwaarde is wel dat de plant niet op de tocht staat, hij houdt van een beschutte standplaats. Vangt de plant teveel harde wind of staat hij op de tocht, dan kunnen de bloemen aangetast raken.


Wintergroen maar met mooie, boven de bladeren uitstekende bloemen in februari. De bloemkleur is bleekrose.

Deze plant is goed winterhard. In januari wanneer de kerst voorbij is, en we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnt de kerstroos in de tuin. Zet een aantal planten bij elkaar in de border of pot. U kunt planten zolang het overdag niet vriest en de grond niet bevroren is. Gaat het na het planten vriezen, dan is dat niet zo erg.


Snel planten, want er komt volgens de voorspellingen een koufront aan! Onze Helleboris staat in een pot op het terras. Kwekerij Bastin is een kwekerij van niet alledaagse vaste planten voor liefhebbers centraal gelegen in Zuid-Limburgse heuvellandschap.

De witte bloemen krijgen soms een roze tint. Door de vele soorten en rassen die wij telen kunnen makkelijk mengkarren samengesteld worden. De Ppot zorgt voor een goede belading van max 5planten per CC container. Leverperiode: oktober – maart. Helleborussen zijn winterhard en kunnen vorst verdragen.


Bijzonder aan deze soorten is dat ze bloeien in de wintermaanden. De gemiddelde hoogte is cm. En, wat zijn de meest bekende soorten? Ontdek hier hoe je deze wintergroene vaste plant moet planten. Een hangende groene bloem.


Bloei periode: Januari – april. Dit komt omdat de plant op Corsica en Sardinia ook op grote hoogte nog. Haar winterse bloemen zijn altijd een grote fascinatie geweest - een reden waarom ze een van de oudste in cultuur gebrachte planten is, die we kennen. Kerstroos staat mooi in grote aantallen in de border en kan ook goed in een pot op het terras staan. Pas wel op, alles aan de plant is giftig en het sap kan de huid irriteren.


Draag dus tuinhandschoenen als u met de planten aan de gang gaat. Nieskruid is een winterharde plant (een aantal soorten zijn winterbloeiend).

Staat de plant in pot dan haalt u deze bij voorkeur binnen bij vorst. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. In de tuin doet hij het ook erg mooi. De Kerst is eigenlijk al voorbij, maar dan in januari als we wel wat kleur kunnen gebruiken, verschijnen sommige kerstrozen in de tuin.


Verkoop en teeltbegeleiding. Hij prefereert een goed doorlaatbare, neutrale of alkalische gron maar tolereert ook een licht zure bodem. De poinsettia is een kamerplant.


In Nederland en België worden de kerstster en de kerstroos vaak met elkaar verwisseld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.