woensdag 24 februari 2016

Gh waarde vijver

Bespaar tot wel via kiesproduct. Vijverbakken van alle merken op beslist. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.


Dit product is ook geschikt om te zacht leidingwater snel in geschikt vijverwater te veranderen. Mineral Clay (rechts) houdt de GH -en KH- waarde van de vijver gedurende het hele groeiseizoen op peil.

In ieder geval in het voorjaar en het najaar. Wanneer de waarde minder is dan 8° dH, is het belangrijk deze te verhogen. De carbonaathardheid of KH waarde , is een belangrijke pijler in het vijvermilieu.


De KH- waarde wordt wel tijdelijke hardheid genoemd. Ook wordt wel gesproken van het zuurbindende vermogen. Calcium en magnesium bepalen in grote mate de gh waarde. De meest ideale waarde voor GH. Door een eenvoudige watertest, kunt u van tijd tot tijd de gh waarde meten.


In deze blog staan we nog eens extra stil om de waterwaarden te benadrukken.

De waterwaarden zijn dusdanig belangrijk dat dit essentieel is voor het zwarte verhaal van dood of leven in de vijver. Hoe houd je vijverwater in een goede conditie? Lees alles over de GH -, KH en pH- waarde van water en hoe je de kwaliteit van je vijverwater.


Het maakt de vijver misschien zelfs troebel na een flinke regenbui. Met name in ondiepe vijvers zal dit sneller leiden tot problemen. Een ondiepe vijver helder houden is dus vaak een kwestie van het verhogen van de gh waarde door middel van toevoegen van gh extra of gh plus. GH en KH waarde vijver stabiel houden.


Dit helpt bij uw vijver algenvrij maken en houden. GH -Extra verandert leidingwater in voor plantengroei geschikt vijverwater. GH - waarde van de vijver voldoende hoog is. GH -Extra kan gelijktijdig met Mineral Clay en KH-Extra gebruikt worden. Omdat koolzuur een belangrijke bouwstof is voor zuurstofplanten.


De grootste collectie vijverbakken hier! Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Er zijn enkele waarden die, ook door uzelf, gemeten en direct danwel indirect aangepast kunnen worden.


Het gaat dan om de meest bekende zuurgraad (pH- waarde ), de totale waterhardheid ( gH - waarde ) en de karbonaathardheid (kH- waarde ). Temeer omdat biologische processen in de vijver deze hardheid voortdurend verlagen. Velda GH Plus is een zeer werkzaam middel om de totale hardheid van het vijverwater te verhogen. De beste manier om vijverwater harder te maken is door direct GH plus toe te voegen in het water.

Niet echt belangrijk voor de vijver toch. Ook beïnvloed een hogere waarde aan GH het osmose proces van een vis. Deze hoeft minder hard te werken om lekker in evenwicht te blijven.


GH-waarde vijver : gezamenlijke hardheid. Deze waarde kan variëren van nul (regenwater) tot ruim boven de (kalkrijk bronwater). GH waarde vijver verhogen.


Voor vijverwater is een waarde tussen de zeven en twaalf echter ideaal. Ook de nuttige bacteriën in de vijver en het filter zullen minder werken door een slechte pH waarde , dit met als gevolg dat de pH waarde nog sneller slechter zal worden. U ziet, er is alle reden om de pH- waarde van de vijver goed in de gaten te blijven houden.


Je waarden geven zoals hierboven vermeld niet meteen problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.