dinsdag 12 december 2017

Boktor houtworm

U heeft houtworm of boktor in uw pand of object aangetroffen en u wilt graag weten waar u aan toe bent. Combiworks voert gratis een inspectie uit en voorziet u tevens kosteloos van adviezen voor de bestrijding van houtworm en boktor. Houtworm of boktor bestrijden?


Wij zijn actief in heel Nederland. Is het een boktor of houtworm ? Het is niet gek dat je niet goed weet wanneer het boktor of houtworm betreft.

De termen worden namelijk vaak door elkaar heen gebruikt. Een houtworm is niet een specifiek beestje. Er bestaan namelijk geen wormen in hout. Het is een verzamelnaam voor alle in hout levende beestjes.


Wat is het verschil tussen boktor en houtworm ? Het verschil tussen deze twee zit hem vooral in de aantasting van het hout. Het gevaar van boktor in hout is dat boktor hout tot in de kern aantast, terwijl houtworm net onder het oppervlak van het hout zit. Of je houtworm in huis hebt, kun je zien aan gaatjes in het hout.


Doorgaans is er een combinatie van kleinere en grotere, ovale gaatjes te zien.

Dat zijn de uitvliegopeningen van de volwassen houtworm (de houtwormkever of boktor ). De larven bevinden zich meestal dieper in het hout, door hun voorkeur voor zacht hout. Boktor bestrijden in huis. Ook werken wij samen met ongediertebestrijders door heel Nederland. Er heeft al een keer houtworm of boktor in gezeten de vorige bewoners hebben dit destijds behandeld. Dus ik heb vele vele gaatjes.


Mede door de recessie wil ik dit graag zelf behandelen. Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen boktor. Wij zorgen ervoor dat je definitief afrekent met de houtworm of boktor. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb jij binnen no-time geen boktor meer in huis. De houtworm is vrij klein en zal zich al snel weer terugtrekken in het hout.


Het bestrijden van boktor kun je dus zelf doen als je het niet erg vindt om vieze klusjes te doen en als de boktor in een klein deel in huis zit. Ziet u een witte worm van enkele millimeters lang bij hout? Dan is de kans groot dat u met houtworm te maken heeft.


Hoe herken ik een boktor ? Voordat je een boktor wil gaan bestrijden, moet u zich eerst afvragen of het daadwerkelijk om dit soort gaat. U herkent een boktor aan de ovale gaatjes in uw hout. Dit soort ongedierte maakt boorgangen in het houtoppervlak.


De uitvliegopeningen van houtworm zijn kleiner dan die van boktor en de gaatjes van houtworm zijn rond van vorm, terwijl boktor ovale gaatjes in hout achterlaat.

Wanneer moet ik een houtwormspecialist inschakelen? De houtsoort kan overigens wel bepaalde houtwormen en boktorren aantrekken. Met de geur van de eikels lok je de houtwormen. Of deze methode écht werkt, hebben wij onze twijfels over.


Wat ons betreft is deze bestrijdingsmethode tegen houtworm een fabel. Om zelf houtworm te bestrijden met hitte, moet je voorwerpen tot in ieder geval graden een half uur verhitten in een oven. Houten voorwerpen moet je twee weken in de vriezer leggen om zelf houtworm te bestrijden met kou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.