maandag 18 december 2017

Wanneer graszoden leggen

Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Graszoden leggen door het gehele jaar?


Wanneer kunnen we graszoden leggen ? Die vraag komen we regelmatig tegen.

Maar kunnen de graszoden ook in de winter leggen ? Of alleen in het voor of na jaar? Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. Het voordeel van grasmatten leggen in deze periode is, dat het gras dan zelden last heeft van extreme koude of hevige regenval.


Liever graszoden laten leggen ? U kunt de graszoden natuurlijk ook laten leggen door echte professionals. Via de website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Binnen uur krijgt u een passende offerte via de mail. Zorg ervoor dat u een schop, een (rechte!) plank en een hark in huis heeft, deze materialen zijn essentieel voor het zelf aanleggen van graszoden. Hierbij wilt u uiteraard dat alle benodigde materialen aanwezig zijn, voordat u begint! Het mag het hele jaar door, alleen niet in de winter. Alleen bij sneeuw en vorst is het beter te wachten.


Sneeuwt of vriest het nadat u graszoden heeft geleg dan is dat geen probleem. Meer over graszoden leggen. U kunt graszoden aanleggen in ieder seizoen, ook bij warm weer. Wij leveren het hele jaar door graszoden , behalve bij vorst of sneeuw.


Voor een prijsopgave van graszoden inclusief bezorging en leggen kunt u het beste telefonisch contact opnemen. Ook over een datum kunnen we dan afspraken maken. Hoe moet je graszoden leggen ? Een gazon aanleggen met graszoden is duurder dan het inzaaien van een gazon maar zeker op kleine oppervlakken wegen de voordelen van het gebruik van grasmatten ruimschoots op tegen de nadelen van een ingezaaid gazon. Bij de aanleg van een nieuw gazon kun je uitgaan van graszaad of van graszoden. Je hebt direct na het leggen van de graszoden een dicht begroeide grasmat.


Wat zijn de voor- en nadelen en wanneer kun je het beste aan de slag gaan? Voordelen graszoden leggen : Kwalitatief zeer hoogwaardige.

Zaaien is natuurlijk een stuk goedkoper. Besluit je graszoden te leggen , dan ontstaat er direct een mooi gazon, terwijl je bij zaaien veel meer geduld moet hebben. Hieronder vindt u een opsomming met de voordelen van beide methoden.


Het gras wordt gezaaid en gekweekt door een gespecialiseerd bedrijf, dat vervolgens het gras uitsnijdt en oprolt. Jij hoeft die graszoden alleen maar uit te rollen op een geschikte ondergrond. Een nieuw grasveld maken met graszoden ? Ruime keuze tuinartikelen online. Kortom, de beste periode om gras te leggen is het voor- en najaar wanneer de temperatuur boven de graden is. Het kan eenvoudig met ons stappenplan.


Daarnaast is het belangrijk om de zoden te leggen op een droge dag. Na het lezen van dit artikel weet je precies wanneer je graszoden kan leggen. Kwestie van verse graszoden te hebben. Goede grasmatten worden vochtig geleverd.


Normaal kan op een 30m² graszoden leggen. Het leggen van graszoden kan eigenlijk het hele jaar door worden gedaan. Uitzondering hierop vormen de perioden dat het vriest. Het is dan simpelweg onmogelijk om de graszoden te oogsten. Verder is het af te raden om de graszoden in de winter te laten leggen.


Het gras groeit sneller en slaat beter aan als de temperatuur boven de vijftien graden Celsius is. Sla daarom liever de koude maanden over en leg de zoden tussen mei en september. Als men ze niet in 24u kan leggen kan men beter de graszoden in delen laten leveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.