maandag 18 december 2017

Hibiscus soorten

Heeft u vragen of opmerkingen? Boek het Hibiskus , Leutkirch im Allgäu. U krijgt direct een bevestiging. Deze heester is familie van de Chinese roos, die als kamerplant gehouden wordt. Wanneer je weinig ruimte in de tuin hebt kun je kiezen voor een hibiscus op stam.


Zijn de bloemen van elke hibiscus soort eetbaar?

Of alle soorten eetbaar zijn durf ik u niet te vertellen. Mijn hibiscusstruik is jaar oud. Dit is het derde jaar dat de knoppen niet opengaan. Er is een beperkte aanvoer van H. De plant is inheems in het grootste deel van Azië. Deze rijkbloeiende struik stelt nauwelijks eisen en zal het daarom in haast elke tuin naar zijn zin hebben.


Inmiddels zie je deze plant met haar spectaculaire bloemen in veel tuinen en huiskamers terug. Hybiscus syriacus ‘Blue Chiffon’ bloeit met een lichtblauwe bloem Hybiscus syriacus ‘Hamabo’ bloeit lichtroze met rode vlekken op de bloem.

Ze is bladverliezend maar wel een van de mooiste en langst bloeiende (na)zomerbloeiers. Maar let wel: hoe feller de zon, hoe eerder de bloemen zijn uitgebloeid! Is de hibiscus winterhard?


Dat is afhankelijk van het soort hibiscus. Hoe moet je een hibiscus stekken? Knip een jonge scheut, bevochtig de onderkant voor enkele uren en plaats het vervolgens in vruchtbare, losse bodem.


Hibiscus wordt tot ongeveer 3½ meter hoog. De tuinplant is verkrijgbaar in diverse variëteiten met bloemen in veel verschillende kleuren. Er zijn veel kruisingen beken die hoofdzakelijk slaan op de bloemkleur en macule. Het groene, glanzende blad is drielobbig en de lobben zijn getand.


Het blad verkleurt bruin in de herfst en valt daarna langzaam af. De grootste soorten kunnen wel drie meter hoog en twee meter breed worden. Maar er zijn gelukkig ook veel lagere en minder brede soorten te koop. Dit betekent dat een hibiscus -cultivar geënt wordt op een onderstam en zo als stamboom te koop wordt aangeboden. De hibiscus is ook op stam te koop.


Kies een soort hibiscus om te planten. Er zijn twee algemene soorten hibiscus : tropisch en winterhard.

Tropische hibiscus groeit in gebieden met warm weer waar de temperatuur nooit onder °C zakt. Hij produceert grote, violetblauwe bloemen met een donkerrood hart in het centrum en wordt bijna meter hoog en meter breed. De meeste worden hier niet gekweekt, omdat ze het in ons klimaat niet uithouden. Het geslacht kent eenjarige soorten , vaste planten en heestervormen.


Daarom zetten we ze soms binnen. Deze bijzondere hibiscus soort is een opmerkelijke plant door haar grote bloeikracht! Het heeft een bittere en zure smaak die lijkt op die van cranberries en kan zowel warm als koud worden genomen.


Kweek winterharde hibiscus in plaats van tropische hibiscus. Er bestaan enkele verschillende soorten hibiscusplanten, waaronder winterharde en tropische variëteiten. Als je van plan bent om de planten buiten te kweken, dan zal winterharde hibiscus zich beter aan het weer kunnen acclimatiseren. Het heeft ook een heerlijke, scherpe smaak en makkelijk zelf te maken thuis. Dier- en reageerbuisstudies hebben aangetoond dat hibiscus helpt bij gewichtsverlies, hart- en levergezondheid kan verbeteren en zelfs kan helpen kanker en bacteriën te bestrijden.


Naar aanleiding van deze naam heeft Carolus Linnaeus de plant zijn botanische naam gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.