woensdag 27 december 2017

Bolbomen snoeien

Meerdere aanbieders en soorten. Alle merken voor de laagste prijs. Bestel direct online op Beslist. Begin april is een goede tijd om bolbomen te snoeien. Gebruik een scherpe snoeischaar voor dunne takken en een takkenschaar voor dikkere takken.


Een zaagje is handig voor zeer dikke takken.

Als je een bolboom snoeien wilt ben je hier aan het juiste adres. Bolboom snoeien en onderhouden. Op deze pagina vind je diverse tips voor het snoeien van een bolboom , wanneer je deze moet snoeien en geven we handige snoei gereedschapstips. Een bolboom snoeien was nog nooit zo makkelijk!


Het is daarnaast mogelijk om bomen in een kubusvorm te leiden en snoeien zoals onder andere de plataan, sierpeer en glansmispel. U kunt bolbomen snoeien zolang het niet vriest. Houd de vorm van de kroon aan en snoei omhooggroeiende twijgen in het voorjaar terug tot op tot centimeter van de stam.


De Catalpa kan je het beste begin maart helemaal knotten.

Met een snoeizaag haal je de takken helemaal weg tot de basis van de knot. Laat je de takken langer dan krijg je een veel dikkere knot of zelfs knotten op de knot. Vanuit het hout vormt de boom weer nieuwe knoppen zodat de nieuwe scheuten vanaf de basis beginnen. Doordat de meeste soorten geënt zijn, blijft hun stamhoogte gelijk.


Sommige bolbomen zijn verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes: tot 1. Bekend zijn de bolcatalpa, bolesdoorn en bolacacia. Minder bekende bolbomen zijn de bolplataan, bolmoeraseik en bolamberboom. Voor het kopen van een bolboom bent u bij ons aan het juiste adres.


Wij adviseren u graag over de juiste keus. Snoeien bepaalt de grootte van de kroon van uw bolboom. Snoeien in de lente is voor de meeste bomen af te raden omdat de aanmaak van bladeren, knoppen en eventueel bloesems véél energie vraagt waardoor de boom tijdelijk verzwakt. In die periode zijn bomen ontvankelijker voor het oplopen van eender welke ziekte. Een uitzondering hierop is weliswaar de snoei van fruitbomen ifv de vruchtzetting.


Een veelgemaakte fout bij het snoeien is dat men te ver boven een knop snoeit. Snoei fruitbomen niet bij regenweer. Fruitbomen snoei je om een betere oogst te krijgen.


Pitvruchtbomen snoei je tussen januari en maart.

Steenvruchtbomen snoei je niet in de winter, maar juist na de bloei. Lees meer bij fruitboom snoeien of appelboom snoeien. Het snoeien van een bolboom verschilt per soort, de één moet vaker gesnoeid worden dan de ander, en de manier waarop gesnoeid dient te worden is ook niet altijd hetzelfde.


Wij voorzien u dan ook graag van een passend snoeiadvies wanneer u bolbomen bij ons bestelt. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit bolbomen op stam, bladverliezende en wintergroene bolbomen , deze komen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Vind overzichten voor specifieke struiken en bomen snoeien op Snoeien.


Bekijk hier alle informatie over struiken en bomen snoeien. Wanneer een bolboom snoeien Stappenplan voor een bolboom snoeien Uitleg hoe het best te snoeien Onderhoud van de bolboom. De wonden zijn dan extra gevoelig voor aantasting door schimmels waardoor je meer kans hebt op vruchtboomkanker. Uitzondering is de Bol Catalpa met zijn zachte hout, deze pas terugsnoeien rondom april. Het is niet noodzakelijk de bolbomen ieder jaar volledig terug te snoeien , maar het mag wel.


De groei begint dan kort daarna zodat je bomen er niet de hele winter ‘afgesnoeid’ bij staan. Opgepast met de Acer-cultivars. Zij kunnen bij snoei in de winter ”bloeden”.


Beter nog: probeer met één tak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.