woensdag 13 december 2017

Sumak alternatief

Dit keer heb ik de sumak gebruikt in combinatie met fetakaas, maar sumak kan eigenlijk met bijna alles gecombineerd worden. Vlees, vis, groenten en kaas zijn allemaal goede vrienden van de sumak. Het is ook heerlijk als marinade of dressing van verschillende salades. Als je geen sumak hebt, dan kun je dit dus vervangen door citroensap.


Ik maak tegenwoordig regelmatig recepten van Ottolenghi en hij gebruikt heel vaak sumak in zijn gerechten.

Maar wat is dat nu eigenlijk – sumak ? Waar veel kruiden en specerijen het beste gedijen met een beetje extra warmte en tij kun je sumak juist het best vlak voor het serveren of mengen toevoegen. Sumak in en over gerechten. Door de frisse citroen-achtige smaak past het bij ontzéttend veel gerechten. Zo is het zalig over verse tomaten, mozzarella, (gegrild) vlees, vis en salades.


Friszuur alternatief voor citroen en peper. Een heel lekker alternatief voor klassieke knoflooksaus.

Door het gebruik van Griekse yoghurt is hij veel frisser en de sumak zorgt voor een. Read the An alternative to sumac? Chowhound Home Cooking, Sumac food community. Join the discussion today. Maar je kunt sumak ook los gebruiken.


Eigenlijk alles wat wel een frisse touch kan gebruiken is geschikt voor sumak. In combinatie met andere kruiden brengt sumak diepgang. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.


Veel toeristen zijn na hun vakantie maandenlang op zoek naar dit fantastische kruid. De salade was in een mum van tijd opgegeten. Op internet vind je verschillende schrijfwijzen voor sumak of sumac.


Wikepedia gebruikt sumak met een k. Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Za’atar is trouwens niet alleen de naam van de kruidenmix maar ook van het kruid zelf.


Deze kruiden vind je standaard in mijn keukenkastjes om simpele gerechten net iets specialer mee te maken.

Kan wat mij betreft niet genoeg koriander in, maar de rest van mijn gezin heeft daar om een of andere reden een afkeer van! Jammer, maar zonder zal dit ook wel smaken! Waar smaakt de sumac naar, of smaakt deze naar azijn? Is er een alternatief voor? Klik sumak in het recept aan en je ziet het antwoord.


Op zoek naar Sumac uit Libanon? Bij Vanilla Venture kiest u uit vele. Alternatieve namen: sumac en zuurkruid. Zoek naar sumak in jouw eigen kookboeken. Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met sumak in jouw eigen receptenverzameling?


Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten. De geneeskracht van welriekende sumak Welriekende sumak is een geneesplant die oorspronkelijk alleen in Noord-Amerika groeit. Het wordt vaak niet erg hoog, maximaal zo´n centimeter tot twee meter. Deze struik kan zich drie meter breed uitstrekken. Hij groeit zowel in de volle zon als in de halfschaduw.


Ik wist in mijn leven van twee sumacs, het kitscherige stemfenomeen Yma Sumac uit Peru (later Hollywood) en een miezerig boompje uit de. Spaanse pepers, zuringbladeren ( alternatief : citroensap of sumak ),. Miljoenen mensen breken met gif sumak of giftige eik elk jaar. Ze zijn zeer besmettelijk.


Vul je winkelwagen waar en wanneer het jou uitkomt. Wij doen je boodschappen met zorg bij Colruyt of Bio-Planet. Kom langs in het afhaalpunt van je. Wij zijn er echt aan verslaafd geraakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.