maandag 4 december 2017

Latrinevliegjes

Direct 1 resultaat kwaliteits producten, op voorraad. Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Latrinevliegen zijn echte mestliefhebbers, vaak ontwikkelen zij zich in de kruipruimte omdat er een breuk in het riool zit.


We wonen weliswaar in de buurt van een boerderij, maar hebben gecontroleerde beluchting waardoor we nauwelijks ramen open hebben staan.

Een bedrijf dat last had van latrinevliegen, had vele spuitbussen tegen vliegende insecten leeggespoten en wilde nu een grote bestrijding laten uitvoeren. Rioolvliegjes (psychodidae) behoren tot de muggen. Door hun vleugeltjes lijken ze op kleine vlinders. Last van rioolvliegjes in huis?


Grote kans dat deze in jouw riolering leven (toilet, badkamer). Hier leggen ze hun eitjes, die al snel uitkomen. Probeer dat dan eens met huismiddeltjes. Hoe en wat, dat lees je hier.

Riooolvliegjes worden ook wel motmuggen, aalpotmuggen of latrinevliegjes genoemd. Het zijn kleine vliegende insecten die over het algemeen niet groter worden dan millimeter. De vliegjes zijn grijs en hebben veel haartjes op hun rug en vleugels. Hoe latrinevliegjes en fruitvliegjes bestrijden?


Een bestrijding van deze kleine vliegjes kan een complexe zaak zijn, het vinden van de bron is namelijk soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Hiervoor heeft u echt vakkennis nodig én een ervaren oog! Op deze pagina leggen we uit hoe rioolvliegjes bestrijden in zijn werk gaat wanneer u hier last van heeft. Een ander woord voor rioolvliegjes zijn ook wel de. Motmuggen (Psychodidae) zijn een familie van kleine insecten die behoren tot de orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera).


Wij helpen u snel van uw vliegenplaag af! Ze worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd. Misschien denkt u dat het hier om drie verschillende soorten insecten gaat, maar niets is minder waar. Dit beestje is eenvoudigweg bekend onder verschillende namen. Ze zitten op de muren in de woonkamer en een paar in de keuken.


Ze zijn heel sloom en makkelijk te vangen. Van oorsprong wordt met een latrine een openbare plek aangeduid waar men zijn behoeften kan doen, een openbaar toilet dus. Omdat er ook weleens wat anders gebeurde.

Een motmug staat ook wel bekend als aalputmotje of motvliegje. Het is een klein behaard mugje en wordt door haar vorm wel eens omschreven als. Deze kleine plaaggeesten staan ook bekend als motvliegjes, motmuggen, latrinevliegjes , aalputmotjes, mugvliegjes of rioolmuggen. Ze eten meestal schimmels en bacteriën uit rioolslib. In uw huis zullen ze zich voeden met voedingsstoffen en water uit bijvoorbeeld plantenbakken, het water van de afwas of uw tandenborstel.


Ziet u kleine, zwarte vliegjes in de buurt van de afvoerputjes of toilet? Dan heeft u misschien latrinevliegjes in huis. Deze vliegjes planten zich voor in donkere, vochtige omgevingen. Soms vinden ze een uitgang in uw huis. Ze prikken of bijten niet maar zijn wel onhygiënisch.


Als u regelmatig kleine zwarte vliegjes aantreft bij een afvoer of een andere verbinding met het riool, dan is de kans groot dat u last hebt van latrinevliegjes. Deze kleine zwarte vliegjes prikken of bijten niet, maar kunnen zich wel erg snel voortplanten waardoor er al snel een plaag ontstaat. Motmuggen worden ook wel eens aalmotvliegjes, rioolvliegjes, latrinevliegjes of aalputmotjes genoemd.


De vleugels van motmuggen zijn dichtbehaard en worden bij veel soorten in rust gespreid gehouden. Hierdoor lijken de motmuggen op kleine, hartvormige vlinders waaraan ze hun naam aan te danken hebben. Het kunnen latrinevliegjes. Deze komen af op lekkende afvoeren of slechtwerkende compostvaten. Open indien aanwezig uw waterluik en kijk of er vliegjes onder de grond zitten.


Uw kunt de vliegjes laten onderzoeken via de gemeente reiniging of openbare werken afdeling ondierbestrijding. Mocht u nog vragen hebben kunt u mij mailen. Volgens mij zijn het geen fruitvliegjes want ik heb geen fruit in de keuken of huiskamer liggen en.


Wij hebben al maanden last van hele kleine vliegjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.