donderdag 28 december 2017

Buxusziekte

Dat kan te wijten zijn aan een buxusziekte. Ontdek van welke buxusziekte je last hebt. Is je buxus dood of beschadigd? Buxusziekte ontstaat door twee problemen: de buxusschimmel en buxusmot.


Lees hier hoe je buxusziekte die ontstaat door schimmels kunt voorkomen en behandelen. Buxus sempervirens, ook palmboompje genoem is een van de meest geliefde wintergroene heesters voor de tuin.

Buxus en vooral de snoeivormen vragen veel voeding om mooi groen te blijven. Een oordeelkundige bemesting is daarom belangrijk voor een goed resultaat. Heeft uw buxus last van een buxusziekte zoals schimmel. Wordt uw buxus bruin en weet u niet wat de oorzaak is?


Buxus, in het bijzonder buxushagen kunnen aangetast worden door de buxusziekte. Cylindrocladium Deze aantasting begint met zwarte vlekken op het blad. Deze schimmels steken vaak de kop in perioden van nat en warm weer.


Beide schimmels leiden tot bladafval en takkensterfte. Als uw haag getroffen is door de buxusziekte , moet u zich het volgende afvragen: gaat u de buxusziekte bestrijden of de buxus vervangen?

Eigenlijk is het antwoord hierop relatief eenvoudig als u zich bedenkt dat het bestrijden van de grootste boosdoener, de buxusmot, gelijk staat aan dweilen met de kraan open. Steeds vaker zien wij dat tuinliefhebbers en hoveniers kiezen voor een vervanger van de buxus. De buxusrups is een hardnekkige buxusziekte. Vervangen buxus: Ilex Crenata.


Planten uit de Ilex familie zijn goede vervangers voor de buxus. Indien de buxusziekte effectief op uw Buxus wordt aangetroffen moet je zeker overgaan tot een behandeling wil je voorkomen dat de buxusschimmel zich verspreidt. Er zijn verschillende schimmelziektes die de Buxus kunnen aantasten. De meest voorkomende zijn ‘cylindrocladium buxicola’ en ‘volutella buxi’. De eerste is te herkennen aan de zwarte strepen die op de takken worden gevormd en de zwart-bruine vlekken met lichte kringetjes op het blad.


Maar ga nu niet overhaast aan de slag om de ziekte te bestrijden. Stel eerst vast om welke buxusziekte het gaat in jouw tuin. Zodra je dat weet kun je de meest geschikte bestrijdingsmanier toepassen. Wil je de buxusziekte in jouw tuin herkennen? De visie van Didier Hermans - buxuskweker De vochtige zomers van de afgelopen twee jaar hebben op heel wat plaatsen gezorgd voor zware.


Hebt u last van de buxusziekte en is een behandeling niet meer mogelijk, dan zijn er verschillende mogelijkheden die uw buxus kunnen vervangen. Een andere variëteit buxus kan ook de oplossing zijn. Als ik niets doe gaat mijn hele buxustuin dood.


Een degelijk bestrijdingsschema met aangepaste fungiciden kan de schade goed beperken maar alertheid is aan de orde.

Mijn Buxus in de beeldentuin was vooral bijna kale door de buxusziekte , na 15jaar van cultivatie van dit architecturaal element, was ik vol met zorg dat alles was veloren, Ik heb eminent gekocht via Tuinadvies, een maand geleden, nu zijn de buxus bijna perfect herstel en groei nog door, Een Absoluut prima product voor deze ziekte. Dode blaadjes, spinnenwebben of kale takjes aan je buxus? Ongezonde buxussen trekken de buxusmot aan. Verhoog de gezondheid van uw buxus en de buxusmot verdwijnt. Bruin blad en zwarte takken in de buxus?


Dan heeft de plant een schimmelziekte. Deze buxus ziekte verspreidt zich razendsnel. Aandachtspunten: Je hoeft een aangetaste buxus niet meteen uit je tuin te bannen. Als je de plant wat extra aandacht geeft, blijven ze gezond en zijn ze minder vatbaar voor schimmels. Onze buxusziekte bestrijdingsservice.


Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service. Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met een effectief middel tegen schimmel. Eén van de ziekten die op Buxus kan voorkomen is een schimmelaantasting. Deze ziekte is een aantasting door één schimmel, of een combinatie van schimmels.


Rupsen in buxus hagen vraagt om professionele hulp. Info over buxus ziekte , schimmel en buxus planten snoeien. In Nederland en ook in onze buurlanden zijn er de laatste jaren heel veel buxus planten geplant, het plantje is populairder dan ooit, en de consument kan er geen.


Lees hier wanneer en hoe je een buxus snoeien kunt in onder andere de vorm van een haag, bol of kegel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.