maandag 14 augustus 2017

Balkon tuinieren

No worries, tuinieren op het balkon kan ook prima! Probeer eens verticaal te tuinieren : origineel en ruimte besparend. Ook verticaal tuinieren is een leuke variatie. Je zorgt ervoor dat je de kale wanden van het balkon niet meer ziet en dat maakt de ruimte groter.


Gebruik hangbakken met gezellige viooltjes of afrikaantjes want dat zijn echte eyecatchers.

Wij vertellen je hoe je dat zo goed mogelijk aanpakt, en welke planten je het beste kunt gebruiken. Op een iets groter balkon zal zelfs een vierkante meter tuin passen. Tuinieren kan best makkelijk, ook op je balkon.


Daarin kun je al heel veel groenten verbouwen. Een balkon is vaak niet groot, maar door verticaal te gaan tuinieren kun je er toch nog veel groen op kwijt. In ons artikel over verticaal tuinieren vind je daarvoor heel veel ideeën.


De inrichting van je balkon bestaat niet alleen uit leuke tuinmeubelen, maar ook een passende vloer, handige zonbescherming en verticaal tuinieren.

Waar je het beste mee kunt beginnen, hoe je meer ruimte creëert op zelfs het krapste balkon en wat je hier allemaal voor nodig hebt, lees je hier. Groenten telen op het balkon van A tot Z, een E-book thuis- tuinieren voor dummies. Zelf groenten kweken is hip!


Kweken in de vensterbank, de raamtuin, de vierkante meter kant-en-klare tuin, groente telen in potten en bakken. Horizontale en verticale begroeiing. Een eigen hangende tuin maken en eigen constructies verticaal tuinieren.


Verticaal tuinieren - systemen, trends en tips voor aanleg en onderhoud. Een verticale tuin is een oplossing voor kleine tuinen en balkons. Je ziet ze veel in hippe restaurants en zelfs op vliegvelden tegenwoordig. Heb je een kleine tuin of enkel een balkon ? Ook dan kun je een moestuin aanleggen.


Je eigen groente of fruit kweken op je balkon met kan met verticaal tuinieren. Dat wil zeggen dat je hangbakken of hangzakken op je balkon hangt. Aan de balustrade bijvoorbeeld.


Zorg wel dat je planten voldoende water krijgen.

Ook uw balkon kan er mooi groen uitzien met leuke planten of bloemen, neem bijvoorbeeld een sierlijke etagère met een aantal mooie bloempotten erop en uw balkon ziet er al echt groen uit. Wilt u echt gaan tuinieren en planten kweken, dan heeft u natuurlijk een kas, oppot- of kweektafel nodig. Je eigen tuin op je balkon heeft vele voordelen, zoals dat je eenvoudig kunt oogsten en het is erg decoratief. Je moet alleen wel weten wat er op een balkon groeit, en wat niet.


Gelukkig kan tuinieren op je balkon ook prima! Voordelig tuinieren en besparen. De media staan er vol van: geldbesparingen her en der. Niet alleen bij bedrijven of overheden gaat men op zoek naar financiële besparingen of bezuinigingsmaatregelen. Maar voor de tuinier zijn er ook enkele tips die kunnen helpen.


Bekijk hier hoe u kunt besparen in de tuin. Balkon op het zuidwestenMevrouw Dudok-van Heel en mevrouw Van Rooy zijn schoonzussen en wonen in hetzelfde appartementencomplex. Hun balkons zijn smal en slechts acht vierkante meter groot, maar toch hebben zij er allebei een heel persoonlijk bloemenparadijsje van gemaakt. De boom voor het huis is getooid met prachtige rode bloesem. Daar vinden de duiven kennelijk iets van hun gading, de takken buigen vervaarlijk onder hun gewicht.


De groene netjes van de mezenbolletjes liggen leeggepikt in de border. Zodra de zon weer uit komt krijgen we weer de kriebels om iets aan het balkon te doen. Zeker wanneer dit de enige plek is waar je buiten kan zitten. Een balkon kan ontzettend leuk en handig ingericht worden, als je er maar moeite in steekt. Zo kan je zelfs lekker tuinieren op het balkon.


Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. Door te variëren met potten op de gron aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet hebben je buren er ook nog plezier van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.