woensdag 9 augustus 2017

Mollen bestrijden

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online.


Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen.

Wordt u ook zo gek van die molshopen in uw tuin, heeft u last van een of meerdere mollen in de tuin? Kan je mollen in je tuin voorkomen? Bovendien brengen ze door de gangen lucht in de bodem. Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen.


Eigenlijk is elke manier van mollen verjagen diervriendelijk. Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht. Tips voor effectieve mollen verjagen en mollenbestrijding.


Naast professioneel advies, lees je hier ook wat je zelf aan overlast kan doen.

En wat moet je doen als je last hebt van mollen ? Lees hier alles over mollen in je tuin. Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden. Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin.


In ons blog leggen we uit hoe je dit het makkelijkst kunt doen! Men kan de mollen het beste vangen in het najaar, 's winters (als het niet vriest), en in het voorjaar. Gedurende deze periodes zijn ze het actiefst. Wie te maken heeft met mollen weet dat deze ongewenste 'gasten' zorgen voor ernstige problemen.


Dat kan in de tuin zijn, rond bijgebouwen, rond en onder dierenhokken, enzovoort. Hetzelfde geldt een beetje voor de 'woelrat'. Mollen bestrijden of verjagen.


Dat is een rat die ondergronds leeft en net als de mol gangen graaft. De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen, grasland of bouwland. Rentokil bestrijdt geen mollen.


Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die vaak geadviseerd worden, zoals mollen bestrijden met flessen of mollen bestrijden met water, werken vaak niet goed tegen de mol in jouw tuin. Met een mollenverjager of een mollenklem kun je de vervelende gravers in jouw tuin bestrijden en zorg je dat ze wegblijven.

Hieronder gaan we er verder op in hoe u problemen met mollen kunt aanpakken. Als je mollen wilt bestrijden door ze te doden, dan moet je rustig te werk gaan. Sloop zijn gangen en molshopen zolang hij nog leeft niet, zodat hij de gangen blijft gebruiken. Je weet dan waar hij zich bevindt en waar je de klemmen of vallen kunt plaatsen.


Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast. Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt. Met mollen in de tuin krijgt je grasmat heel wat te verduren. Ondergrondse kanalen doen de grond verzakken en molshopen zorgen voor een onverzorgde indruk.


Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen om mollen te bestrijden ! De verschillende mogelijkheden om mollen te vangen en te voorkomen vind je terug in dit artikel. Het antwoord is gelukkig simpel, je kunt mollen namelijk eenvoudig bestrijden en voorkomen met een handige mollenverjager. Hoe dit werkt, leggen we je hieronder graag uit!


Het kan je zomaar overkomen: een mol in de tuin. Waarom moeten we mollen bestrijden ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.