donderdag 10 augustus 2017

Mandevilla sundaville overwinteren

Buitenplanten al vanaf €online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Verwijder ook zwakke scheuten. Of geef hem een snoeibeurt in het voorjaar, dat kan ook.


De Mandevilla overwinteren is een echte sport, die niet voor iedereen is weggelegd. Het is erg lastig, maar zeker mogelijk, want in onze kwekerijen doen we niet anders. Sundaville ( Mandevilla of Dipladenia) is helaas niet winterhard.

Het is natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden die je hebt. Over het algemeen geldt: hoe meer licht de plant krijgt tijdens het overwinteren , hoe groter de kans van slagen. It will benefit from a well-balanced liquid fertiliser every two weeks or so. This climber comes from South America, so it is not frost hardy. De potkluit mag wel niet uitdrogen doch niet te nat.


In de zomer als het warmer wordt kan de plant op een beschutte warme plek in de tuin maar niet in de volle zon, ochtendzon kan nog wel. Deze week staan bij GroenRijk schitterende, exotische klimplanten uit Zuid-Amerika in de schijnwerpers. De alarmbellen voor de niet winterharde planten begonnen dan ook luid te rinkelen.


Een paar weetjes over deze plant is dus geen overbodige luxe, want hoewel het een vrij makkelijke plant is, hangt er uiteraard een gebruiksaanwijzing aan. Hoe verzorg ik een Dipladenia Mandevilla ? De Dipladenia houdt bijvoorbeeld van een zonnige en lichte standplaats. Lees snel meer over bewatering van de Dipladenia en beplanting in de tuin en op balkon. Is echt helemaal kapot gevroren dus zou het in de herfst gaan afsteken en dan een tijdje zo laten wennen en dan in een pot overwinteren in de schuur of zo waar het niet heel erg koud wordt. Deze klimplant bloeit de hele zomer met fantastische, trompetvormige bloemen, in de kleuren wit, roze en fel rood.


De bladeren hebben een diepe, groene, glanzende kleur. De Mandevilla is niet winterhar dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen, tenzij hij naar binnen wordt gehaald en vorstvrij op een koele plek kan overwinteren.

Snoeitips Af en toe de klimranken omhoog leiden: dat is eigenlijk alles wat u met de Mandevilla hoeft te doen. Snoeien is gedurende het groei- en bloeiseizoen niet. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Deze video laat zien hoe je een Mandevilla snoeit.


Kan geleid worden op een treillis of als hangplant gebruikt worden. How to Overwinter Mandevilla as a Houseplant. Bring a potted mandevilla plant indoors before the mercury drops below degrees F. Trim the plant to a manageable size and put it where it gets plenty of bright sunlight.


Room temperatures are fine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.