vrijdag 11 augustus 2017

Grondkering tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Met L-vormige elementen van beton maakt u eenvoudig een grondkering van beton of een hoge plantenbak. Combineer betonnen L-elementen met L-hoekelementen om zo een grondkering , border of plantenbak in uw tuin te maken. Als het hoogteverschil niet te groot is, kunt u zelf een grondkering in de tuin maken. Een grondkering kunt u van verschillende materialen maken, bijvoorbeeld stenen of hout.


De meest eenvoudige keuze is hout, omdat u dan met kant en klare damwandplanken of hardhouten planken aan de slag kunt.

Door de lengte van deze planken kunt u in korte. Middelhoge grondkeringen kunnen met beton elementen worden gemaakt. Hogere keringen kunnen worden uitgevoerd met hout, de zogenaamde damwand-profielplanken.


Wanneer de tuin de ruimte biedt kan er ook worden gewerkt met schanskorven. Dit vraagt wel om een stabiele ondergrond en een juiste opbouw. Hoogteverschillen in uw tuin of terrein kunnen problemen opleveren als het talud te steil is. De aanwezige grond spoelt dan makkelijk uit, hetgeen overlast geeft op lagere niveau’s.


Bovendien kunnen verzakkingen optreden van eventueel aanwezige bestrating.

Voorkom daarom tijdig problemen met een grondkering. Wat kan ik gebruiken als grondkering ? Met een grondkering lost u gemakkelijk hoogteverschillen in de grond op. MBS Beton levert keerwanden om de perfecte grondkering te realiseren.


Onze keerwanden zijn leverbaar in uiteenlopende afmetingen, diktes en uitvoeringen. Daardoor is er altijd wel een keerwand passend bij uw project. Met grondkering lost u gemakkelijk hoogteverschillen in de grond op. SIMbeton levert keerwanden die de belasting van een specifieke project aankunnen.


Keerwanden voor grondkering De meest voorkomende toepassingen zijn grondkeringen met talu een kering met lichte verkeersbelasting en een kering met zware verkeersbelasting. Een ander punt van aandacht zou het hoogteverschil kunnen zijn tussen uw tuin en de tuin van de buren. Deze hoogteverschillen kunnen aanleiding zijn voor het afkalven van grond en wateroverlast in het lager gelegem deel. Een keermuur of keerwand is een muur om de druk van een hoger gelegen bodem of van het water te weerstaan, bijvoorbeeld bij een heuvel, dam of dijk. Bij beschoeiingen en grondkeringen adviseren wij altijd hardhouten palen.


Betonelementen als grondkering zijn in vele maten te verkrijgen als prefab betonelement. De vorm is veelal als L-element. Deze prefab elementen plaatsen wij op een fundering zodat deze elementen strak en vlak worden geplaatst. Schanskorven Schanskorven in de tuin kunnen worden gebruikt als erfafscheiding en als zit- of zichtmuur.


Bekijk meer ideeën over Tuin , Tuin ideeën en Tuinontwerp.

We moeten grondkering voorzien in onze tuin om het hoogteverschil met de buren op te vangen. Video met tips voor het maken van een houten beschoeiing in de tuin of langs het water (oever). Een beschoeiing is vaak een grondkering van hout of kunststof die in waterkanten wordt geplaatst. Beschoeiingen en damwanden worden gebruikt om afkalving van grond langs het water te voorkomen, ze worden vaak aangelegd om tuinen langs het water te beschermen of de oevers van sloten, vijvers en kanalen te versterken. Ook kan beschoeiing worden geplaatst als grondkering in de tuin om hoogteverschillen op te vangen.


Onze betonnen keerwand is zo sterk dat deze zelfs zware belasting van water of grond kan weerstaan. Grondkering en waterkering. Naast de toepassing in de grond-, weg- en waterbouw, zetten we de keerwand ook regelmatig in als opslagsysteem of kunstobject. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Ligt (een deel van) uw tuin hoger en bestaat de rand uit een talud (helling)? Dan is een damwand plaatsen van fundamenteel belang. Vaak wordt de beschoeiing opgebouwd uit diverse geschakelde hardhouten profielen.


Deze constructie zorgt voor een solide en onderhoudsarme grondkering met een lange levensduur. Dit staat nogsteeds overein maar houdt het geen jaar vol. Omdat ik wat wil veranderen in de tuin wil dit ook graag gelijk aanpakken.


De nieuwe damwand wil ik maken zoals hier (helaas niet meer live) staat. Wij wonen in een hoekhuis en onze tuin grenst aan een sloot. De tuin loopt steil af) De zijkant is begroeid met bomen en struiken waardoor de waterkant niet te onderhouden is.


Aangezien dit wel in eigen beheer is als huis eigenaar wil ik er wel bij kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.