dinsdag 29 mei 2018

Jacuzzi zout water

Bespaar tot wel via kiesproduct. Ververs het water minimaal keer in de 3-maanden. Dit is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet afhankelijk van hoevaak je gebruik maakt van het water in de jacuzzi.


Water dat lang staat kan de neiging hebben om muf te worden. Bovendien zit het water na verloop van tijd vol met dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën.

Naast chloor is zout de bekendste manier om het water van uw jacuzzi zuiver te houden. Het zoutwatersysteem zet zout om in chlorine. Dit kan alleen als je opblaasbare jacuzzi over een zoutwatersysteem beschikt. Zout is natuurlijker dan chloor, en zorgt voor zachter water. Ga als volgt te werk: Meet de pH waarde (bijvoorbeeld met een teststrip).


Deze moet tussen de en zijn. Tuin jacuzzi water onderhoud is van groot belang voor de hygiëne en levensduur van uw jacuzzi.

Jacuzzi water onderhoud tips nú bekijken! Door deze toevoeging krijgt u geen kalkvorming binnen uw opblaasbaar bubbelbad en zorgt het ervoor dat het water blijft doorstromen. Ook de toevoeging van een zoutwatersysteem binnen een opblaasbare jacuzzi van intex zorgt er ook voor dat u met slecht een bepaalde hoeveelheid zout helemaal klaar bent met het onderhoud van uw opblaasbare spa. Aantal kg zout = inhoud zwembad x 0Een voorbeeld: In je zwembad gaat 5. Op deze manier kan je eenvoudig het aantal kilo zout uit rekenen dat nodig is.


Na het toevoegen van het zout dient de pomp uur aan te staan om het zout goed te vermengen door het zwembad. Mocht het water op een dag niet helder zijn dan moet het water een chloorshock krijgen. Zorg er eerst voor dat de filters zijn schoon gemaakt en voeg vervolgens dan eetlepels 63g chloorgranulaat toe aan het water en laat vervolgens pomp een paar uur draaien op laag vermogen.


Om te voorkomen dat het water groen wordt door algenvorming of het water gaat stinken is het dus belangrijk om een desinfectiemiddel toe te voegen aan het zwembadwater. Nu heb ik gehoord dat zout beter is dan chloor om je water goed te houden. Het blijkt de ph stabieler te houden, beter te zijn voor de huid en slechter voor de algen. Is zout te combineren met een zandfilter met pomp met 6-wegkraan? Zo nee, wat moet ik doen om toch naar zout over te stappen?


Ik heb toch schuim of foam in de spa! Komen bovenstaande tips net wat te laat voor je? Er zijn een paar simpele stappen die je kunt doorlopen om de schuim of foam uit je jacuzzi te verwijderen.

Je kunt natuurlijk het water verversen. Om het water ook nog gezond en hygiënisch te houden heeft deze jacuzzi een ingebouwd zoutwatersysteem. Wanneer je zout toevoegt aan het water zet het zoutwatersysteem dit om in chloride, dat vervolgens de bacteriën doodt en het water ontsmet. U lost een bepaalde hoeveelheid zout op in het water (in de handleiding staat exact welke hoeveelheid zout u nodig hebt voor elk Intex opzetzwembad).


Het chloor dood bacteriën en algen. Het Fresh Water zoutsysteem is volledig gericht op het uit handen nemen van wateronderhoud. Het grote voordeel ten opzichte van gewoon chloor is dat u niets merkt aan het water. Zo kan het water in uw spa wel meer dan een jaar meegaan, voordat het vervangen hoeft te worden.


Is de zout cartridge bijna aan vervanging toe, dan laat het display een melding zien, zodat u dit niet zelf hoeft bij te houden. Dit zout is jodium vrij en daardoor geschikt voor zwembaden met een zoutwatersysteem. Dit zwembadzout is leverbaar in zakken van 25kg. Hierin zit jodium en dit kleurt het bad geel en beschadigt de electrolyse cel.


Gebruik geen regulier zout. Verbruik opblaasbare jacuzzi. Gezien de prijs die we in Nederland betalen voor water is het waterverbruik van een opblaasbare spa een vrijwel verwaarloosbare factor.


In Nederland is nergens de prijs voor een kuub water hoger dan euro. Dat betekent dat je voor een tientje al een behoorlijk bubbelbad kunt vullen. Zout voor jacuzzi per zak van kg. Dit is natuurlijk grof zeezout en zorgt voor een veiliger gebruik van een jacuzzi en een verhoogd comfort.


Als we er rekening mee houden dat het water drie à vier keer per jaar vervangen moet worden, kost zo’n jacuzzi gemiddeld tot euro per dag aan water en Watt energie aan stroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.