woensdag 30 mei 2018

Leibeuk snoeien

Hoe en wanneer leibomen snoeien ? Lees alles over onderhoud en snoeien van leibomen op deze pagina. Per boomsoort kunnen er andere zaken zijn waarmee rekening gehouden moet worden tijdens het snoeien. Bij het snoeien van een leiplataan komen stofdeeltjes die zich aan de onderzijde van het blad bevinden vrij.


Deze kunnen leiden tot allergische reacties aan vooral de luchtwegen.

Afbeelding: In dit overzicht vindt u gemakkelijk wanneer u welke leiboom het beste snoeit , Met donker oranje geven we de aan te raden snoeiperiode aan. U snoeit de lei-magnolia inderdaad direct na de bloei. Doe dit in elk geval voor de zomer, dan kan de boom nog nieuwe scheuten maken met bloemknoppen voor bloei volgend jaar.


Geef na het snoeien wat meststoffen en geef bij droogte goed water. Dat u bladeren wegsnoeit is niet te vermijden. Als u niet snoeit , zal de leiboom uit vorm raken.


Snoei bij leibomen in étages.

Meestal kun je bij leibomen niet vanaf het eerste jaar van planten alle étages leiden, snoeien en aanbinden. Dit is echter niet zo erg, het volgende groeiseizoen zal de leiboom reageren op de snoei en vele slapende ogen activeren. Waarom zou je de leilinde snoeien ? De leilinde is meestal geleid in een vorm met een stam en horizontale liggers. De liggers worden in deze houding gedwongen door een frame van bamboe. Om leibomen in vorm te houden, moet je ze regelmatig snoeien.


Leibomen moeten vanuit de ‘slapende ogen’ uitlopen. Daarom snoeien we esdoorns als hun sapstroom minimaal is. We controleren dat altijd eerst met het snoeien van enkele takjes, voordat we de hele boom of heester onder handen nemen. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.


U kunt de leibeuken net als de beukenhaag meerdere malen per jaar scheren om een zeer dicht vertakt scherm te behouden. Hoe leveren wij de Leibeuk Carpinus betulus Lucas. Deze leibeuk leveren wij standaard met een rek van 150cm breed en 120cm hoog. Dit rek leiden wij zo vol mogelijk tot een dicht scherm. Deze boom wordt geleverd met een goede doorgroeikluit.


Dit maakt het voor de boom makkelijker om na het verplanten weer goed door te groeien.

Een mooie afscherming van uw tuin. Dit zijn diep in de takken verstopte knoppen. Deze video laat zien hoe je een leiboom moet snoeien. De bloeiwijze van de leibeuk De leibeuk bloeit onopvallend. In het najaar verschijnen de beukennootjes.


Het snoeien van de leibeuk De leibeuk dient minimaal één maal per jaar te worden gesnoei vóór de langste dag van het jaar. De takken zijn namelijk zeer buigzaam. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. U kunt de Rode Leibeuk kopen bij ons op de kwekerij in Lienden of bestel de Rode Leibeuk online op bomenenzo.


Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en aaplantservice. De leibeuk heeft een fraaie gladde stam. De Rode Leibeuk kunt u 2x per jaar snoeien.


Als de bast ouder wordt kan deze door de felle zon beschadigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.