donderdag 10 mei 2018

Moeilijk opvoedbaar kind internaat

Dit is altijd goe helaas zijn moeilijk opvoedbare kinderen hier vaak weinig gevoelig voor. Dit komt omdat ze geen intrinsieke motivatie (motivatie van binnenuit) hebben. Ga geen confrontatie aan met je moeilijk opvoedbaar kind.


Probeer je emoties buiten een gesprek te houden. In de sportklas zitten tien zeer ‘zware’ jongens: ze gebruiken drugs, hebben een strafblad en komen uit gebroken gezinnen. Na schooltijd zwerven ze vaak op straat, omdat ze thuis niet welkom zijn.

Leraar Marlon Lynch bezit engelengeduld en ziet in iedere lastige leerling een kind dat om hulp schreeuwt. Moeilijk opvoedbare leerlingen krijgen speciaal onderwijs. In dit geval kan het kind elk moment weg van het internaat en zijn er geen juridische. Zei ik toen we rechtvoor het internaat stonden.


Ik wil geen commentaar, Remus! Dan moest jij je maar goed gedragen hebben! Snauwde mijn moeder me toe. Hoe zitten moeilijke kinderen in elkaar?

Als het moeilijke kind muren om zich heen bouwt, maak dit dan niet af door hele steden om deze muren heen te bouwen. En laat hem vooral niet alleen. We weten allemaal dat het moeilijk kan zijn om bij kinderen door te dringen. Die moeilijker zijn in de omgang dan anderen.


Ook al houd je zielsveel van je kind en wil je je kind niet als een moeilijk kind betitelen, toch kun je je kind als een ‘ moeilijk kind ’ ervaren. Je kind lijkt bijvoorbeeld onvoorspelbaar in zijn reacties, wordt snel boos of komt bazig of dwingend op je over. U doet dan samen met het internaat een verzoek bij Censis voor plaatsing van uw kind.


Na de bevestiging dat uw kind geplaatst wordt, vindt een intakegesprek plaats op een moment dat u in overleg met het internaat bepaalt. U maakt hier nader kennis met het internaat en de groep waarop uw kind zal komen. Hulp bij opvang van en zorg voor de kinderen.


Lukt het u niet om de kinderen uit school op te halen? Of ze na school thuis op te vangen? Is uw kind moeilijk opvoedbaar of beperkt door een lichte handicap. Na diverse onderzoeken, en gesprekken met de schoolmaatschappelijk werkster, ontstond het vermoeden (vanuit school) dat zij ODD heeft. Ze moest naar het voortgezet speciaal onderwijs, voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen.


Deze vrouw hete Elenore en ze had hele strenge regels. Als je niet aan de regels hield dan zal er erge dingen met je gebeuren.

Elenore had deze internaat gebouwd vanwege haar nichtje Liza. In onze omgeving heeft een gezin een onhandelbaar kind. Aan de rand van de stedenwijk in Almere-Stad is in een parkachtig gebied een vakinternaat voor zeer moeilijk opvoedbare jongeren in de leeftijd van tot 18. Zeer moeilijk opvoedbare kinderen dus.


Zelfs van zijn leraar moet ik steeds horen dat mijn zoon echt niet tussen “die kinderen” past. Tuurlijk, de kleine klassen zijn fantastisch, maar dat is ook het enige. Mijn zoon walgt van die school.


Ontspannen Opvoeden biedt opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met moeilijk gedrag. Internetforum over deze school. Ik weet wat werkt, ook voor jouw kind ! Het Sint-Franciscus internaat biedt aan jongens en meisjes een plaats waar ze zich goed voelen. Ze vinden er een thuis met geborgenhei veilighei hartelijkhei begrip en respect.


Onze internaatsstructuur en vlotte discipline laten toe dat onze jongeren zich in een christelijke omgeving tot jonge volwassenen kunnen ontwikkelen. Je laat hem weten dat je er voor hem bent als hij je nodig heeft, zoals ook de gemeente Tilburg die kent, tehuis voor moeilijk opvoedbaar kind. Ouders met kinderen die onder deze categorie vallen weten als geen tehuis voor moeilijk opvoedbaar kind hoe moeilijk de opvoeding kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.