donderdag 24 mei 2018

Treurwilg snoeien

Treurwilg snoeien en knotten. Als je een treurwilg snoeien wilt, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij geven je handige tips voor het snoeien van een treurwilg en wanneer je het best kunt snoeien.


Bekijk een handig stappenplan en een overzicht van gereedschap wat je het beste kunt gebruiken bij het snoeien. Het is sterkgroeiend met gele afhangende twijgen die tot aan de grond afhangen. De wilg met z’n groengrijze blad en katjes is een bekende verschijning.

De treurwilg mag je hetzelfde behandelen als een knotwilg. Maar let op bij het snoeien , de dikte van de tak die je er uit haalt bepaald tevens de lengte van de tak die je laat staan. Snoei je jonge treurwilgen zuinigjes tot algemene stengel.


Hou een a twee takken aan iedere kant van de plant over om de rest van de treurwilg van voedselstoffen te voorzien. Snij alle wilde scheuten dat uit de stam van de boom groeien af door de hele wortel te verwijderen, en gooi ze weg. In het vroege voorjaar krijgt deze treurwilg veel katjes, hierna kunt u de plant kort snoeien (knotten) waarna hij weer fris uitgroeit.


De twijgen en bladeren zijn groen en zacht behaard bij het uitlopen, maar ze worden spoedig kaal. Snoeien in de lente is voor de meeste bomen af te raden omdat de aanmaak van bladeren, knoppen en eventueel bloesems véél energie vraagt waardoor de boom tijdelijk verzwakt.

In die periode zijn bomen ontvankelijker voor het oplopen van eender welke ziekte. Een uitzondering hierop is weliswaar de snoei van fruitbomen ifv de vruchtzetting. De grotere wilgen zijn flinke groeiers en het tuingeheim schuilt in het snoeien. Deze snoei wordt vaak ook in de winter of het vroege voorjaar toegepast.


Stamwilgjes vragen wat minder. Salix caprea 'Kilmarnock' is de bekende kleinblijvende treurwilg , die u veel tegenkomt in kleine tuinen. Dat wil zeggen elke jaar knip je er ongeveer de helft uit en de andere helft mag gewoon doorgroeien tot het volgende jaar. Timelaps uitlichten treurwilg. How to build your own swimming pool.


All process, step by step (in only minutes). Het is nuttige een stamboompje om de 4-drastisch te snoeien en het oude, dode hout eruit te snoeien (verjongen van de kruin). Salix babylonica ( treurwilg ): Over het algemeen weinig snoeien tenzij de hoogte moet worden ingeperkt. Goed hoogte houden om er een kop in te krijgen.


Sterk snoeien kan in het voorjaar bij het uitlopen van de twijgen. Bij een middelgrote tuin, of een tuin waar de boom minder ruimte heeft om te groeien, is jaarlijkse snoei wel te adviseren. Een volwassen treurwilg kan tot wel meter hoog worden.


U kunt de grootte van de boom enigszins bepalen door de Wilg af en toe te snoeien.

De Wilg is een makkelijke groeier en kan zeer oud worden. Ideaal dus voor onze tuin, maar als je bvb. Je kunt hem elk jaar snoeien , maar meestal gebeurt het om de drie tot vijf jaar.


Wilgen knotten doe je alleen tijdens de wintermaanden. De knotwilg kun je op twee manieren snoeien , namelijk knotten en dunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.