woensdag 25 september 2019

Thermostaatkraan plaatsen

Kies zelf uw gewenste leverdatum. CVtotaal: servicepartner van Essent. Bekijk onze Horizontale Radiatoren. Verticale Radiatoren van topmerken. Groot assortiment Designradiatoren.


Profiteer nu van onze lage prijzen!

Bestel Badkamer Radiatoren online. Zoek naar thermostaat badkraan op de nieuwe KensaQ. Alle thermostaatknoppen op beslist. Je wilt een thermostaatkraan plaatsen in de douche, waarmee je makkelijker de watertemperatuur kan afstellen. Oude radiatorkranen vervangen door nieuwe thermostatische kranen?


Deze klusvideo toont je hoe. Een thermostaatkraan plaatsen kun je laten doen door een vakman, zoals een loodgieter. Echter, een thermostaatkraan plaatsen kun je ook zelf.

Met behulp van dit stappenplan, gaat het jou zeker lukken! Benodigdheden thermostaatkraan plaatsen. Als bijvoorbeeld zon de radiator verwarmt, zal de kraan sluiten. Naast een hoger comfort, springt een thermostaatkraan ook zuiniger om met energie. TIP: een thermostaatkraan dient u nooit met de knop omhoog te plaatsen , aangezien dan de warme lucht van de toevoerbuis de thermostaat in de knop beïnvloedt.


In deze instructievideo laat Gerrie zien hoe je eenvoudig zelf je oude douchekraan of badkraan kunt vervangen. Behandeld wordt de koop van de juiste kraan, het verwijderen van de oude kranen in je badkamer, het plaatsen van koppelingen, de kraan aansluiten en het afstellen van de thermostaat kraan. Sluit nu het water af door de hoofdkraan dicht te zetten. Zet daarna de kranen in de badkamer open en ok eventueel op hogere plaatsen zodat je zeker weet dat er niet meer kan uitlopen. Je kan de kranen tijdens de klus gewoon open laten staan.


Door het plaatsen van een thermostaatkraan op uw radiator kunt u deze op een bepaalde stand instellen. De meeste zijn uitgerust met cijfers van tot en met of met graden. Onafhankelijk van de kamerthermostaat regelt de thermostaatknop de toevoer van het warme water naar de radiator voor de gewenste te bereiken temperatuur in de ruimte. Plaats de nieuwe S-koppelingen.


Wind eerst Loctite draad om de koppeling en draai de S-koppelingen met behulp van een steeksleutel in de waterleiding. Let op: niet te strak aandraaien. Als het afkoelt in een ruimte, gaat de kraan automatisch open zodat de radiator warm wordt en de temperatuur stijgt.


Zodra de juiste temperatuur is bereikt, sluit de thermostaatkraan de waterinlaat waardoor de radiator niet langer warm wordt.

Thermostaatkraan en kop van. De werking van een thermostaatkraan is eenvoudig: zodra de thermostaatknop voelt dat de gewenste temperatuur bereikt is, zal de thermostaatkraan sluiten en geen warm water meer toelaten, tot dat de temperatuur weer zakt. Kwalitatief hoogwaardige producten van topmerken! Gebruik maken van merkkanalen op.


CreationFactory helpt u daarbij. Soms is het in bepaalde ruimtes in huis slecht geregeld met de temperatuur. Veelal zijn er passende mogelijkheden om een thermostaatkraan te plaatsen op de plek van de radiatorkraan. Je zal even moeten meten welke maten de kranen zijn in lengte.


En dan ga je even na welk aansluitdraad er gebruikt is. Als de installatie dunwandig is zal de radiatorkraan bijna zeker met een knelverbinding op je dunwandige leiding zitten. Er zijn thermostaten op de markt waarbij u geen draden hoef te trekken en zo overal de klokthermostaat kunt plaatsen. Dit scheelt een hoop werk.


Info en prijzen vind je hier. Met thermostatische radiatorkranen kan je de temperatuur per ruimte regelen en je bespaart er energie mee. In dit filmpje leer je hoe je ze zelf plaatst.


In de thermostaatkraan zit een metalen doos die bij warmte uitzet, waardoor deze tegen een ventiel duwt wat vervolgens sluit. Hoe meer het ventiel in de thermostaatkraan gesloten is, hoe minder water er van de centrale verwarming naar de radiator stroomt en hoe minder warmte deze dus afgeeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.