Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Hét online tuincentrum met meer dan 10.
Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Een plant redden die te veel water heeft gekregen.
Planten zie onze aanbiedingen! Vreemd genoeg krijgen planten vaker te veel dan te weinig water. De meeste hobbytuiniers willen voorzichtig zijn en maken de fout om hun planten te veel water te geven. Want hoe moeilijk het soms ook kan zijn om niet te gieten, te veel water geven is dodelijk voor je planten.
De gevreesde wortelrot kan je wortels en daarna je hele plant de nek om draaien. Het is dus belangrijk dat je op tijd ingrijpt als je te veel water hebt gegeven. Je denkt er liever niet aan, maar wat als je je mooie plant te veel water.
Nu blijkt dat ik hem toch (veel) teveel water heb gegeven.
De grond is vochtig, maar bij de wortels echt te nat. Nu wilde ik hem overpotten en kijken wat er te redden valt aan de wortels, maar ik heb begrepen dat je een kamerplant niet uit de plastic pot moet halen vanwege de gaten onderin. Re: teveel water gegeven , de grond te nat. Meeste mensen geven teveel water , ik ook soms.
Gewoon een paar dagen geen water geven totdat de aarde droog is. Steek ook je vinger even in de aarde, want onderin kan het nog nat zijn. Weeg je pot als de aarde droog is en dan pas weer water geven. Geef water tot je een beetje water uit de onderkant van de pot ziet lopen.
Als de bovenlaag heel lang nat blijft geef je misschien teveel water per keer, of er is iets met de drainage aan de hand. Probeer minder te geven of controleer de drainage. Je kunt ook een gevoel proberen te ontwikkelen voor het gewicht van een natte en een droge plant. Kamerplanten water geven is uiteraard noodzakelijk en bepaalt voor een groot deel de gezondheid van de plant.
Veel mensen geven hun binnenplanten koud kraanwater. Sommige planten zijn hier echter gevoelig voor, het is daarom beter om water op kamertemperatuur te gebruiken. Nog beter is regenwater, dit bevat namelijk minder kalk.
Een waterpomp plaats je in een ruime emmer water en een tijdschakelaar zorgt ervoor dat je planten water krijgen. Deze set is overigens ook te gebruiken voor besproeiing in de tuinkas of op het terras. Te veel water gegeven , waardoor de plant verzuipt?
Wanneer je een orchidee te weinig water geeft, kan het blad gaan slap hangen. De wortels lijken wel verrot! Je bent te lief geweest voor je orchidee. Althans je hebt waarschijnlijk teveel water gegeven. Want een teveel aan water kan verrotting van de wortels veroorzaken.
Met een gieter is het vaak lastig in te schatten hoeveel water je nou precies hebt gegeven. Pak daarom eens een paar ijsklontjes uit de diepvries en leg deze in de aarde. Het ijs smelt langzaam, dus de wortels nemen het water op precies het goede tempo op.
Hierdoor loopt je plant geen risico op de verdrinkingsdood. Bij hoge temperaturen verdampen planten heel wat water via de kleine gaatjes in hun bladeren die we stomata noemen. Zo blijven de planten koel. Om dit proces in gang te houden is er natuurlijk wel voldoende aanvoer van water nodig. De plant zorgt er dan voor dat het verdampen van water tot een minimum beperkt wordt.
Als er weer water gegeven wordt is de plant meestal na een dag weer hersteld. Potgrond en plantenvoeding Net zoals mensen en dieren, hebben planten ook behoeften aan voedingsstoffen. Maar dan geen vitamines en mineralen, maar zouten en mineralen.
Een te weinig aan water : heb je de succulent al een tijdje geen water meer gegeven ? Mogelijk moet je hem een beetje water bijgeven waardoor hij weer helemaal opkikkert. Controleer zeker eerst even dat de kluit van de plant helemaal droog is door hem voorzichtig uit de pot te heffen. Als je planten eruitzien alsof ze te weinig water hebben geha ga dan niet meteen heel veel water bijgieten.
Je kunt beter eerst even de plastic binnenpot optillen. Staat er een laagje water onderin de sierpot, dan is je plant verdronken. De oudere bladeren van een Alocasia worden op een gegeven moment door de plant afgestoten. Ik heb dit jaar alleen nog maar de nieuwe aanplanten water gegeven , de rest moet maar zelf op zoek gaan naar water , daar worden ze sterk van. Al merk ik dat sommige planten met grote bladeren er eigenlijk een beetje behoefte aan hebben.
Het mag het natuurlijk wel eens goed regenen van mij! Je weet dat het aan teveel water ligt wanneer de bladeren daarbij nog wel stevig aanvoelen. Anders dan bij teveel water zal een plant die met droogte te kampen heeft haar bladeren slap naar beneden laten hangen.
Ze schreeuwt in feite om hulp door haar bladeren te laten hangen dus geef haar snel wat te drinken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.