maandag 16 mei 2016

Erfafscheiding groen

Kwaliteit betonschuttingen voor ongekend lage Prijzen! Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De mooiste kant en klaar hagen voor de beste prijs.


Diverse soorten leverbaar, direct vanuit de Kwekerij.

Groot aanbod tuinartikelen online! De taxus is een veel gebruikte plant om een groene erfafscheiding mee te maken. De plant groeit niet heel snel, maar gaat wel heel lang mee.


Als je veel huisdieren hebt of er vaak veel vogels of andere dieren in je tuin komen is de taxus misschien niet de allerslimste keuze als groene erfafscheiding. Zo zijn er matten gemaakt van riet en bamboe die u aan palen kunt ophangen, als een meer natuurlijke vervanger van de ouderwetse schutting. Maar een groene erfafscheiding slaat bij ons op onze haagplanten.


Sinds een paar weken ben ik de gelukkige eigenaar van een nieuwe tuin. Iedereen adviseert om de tuin een jaartje aan te kijken voordat je alles omgooit. Dus dat vraagt wel wat geduld.

Maar dat neemt niet weg dat het heerlijk is om alvast plannen te maken. Coniferen zijn uitstekend als erfafscheiding. De blijven het hele jaar door groen , bieden voldoende privacy en groeien relatief snel. Deze haag is zeer kind- en diervriendelijk. We hebben nog twee populaire groene erfafscheiding ideeën.


Wist je dat je ook kunt kiezen voor een groene erfafscheiding ? Deze groene erfafscheidingen brengen de natuur nog meer naar je tuin en zorgen voor extra veel groen. In dit artikel laten wij, aan de hand van een stappenplan, de mogelijkheden zien van groene afscheiding en de bijbehorende regels. Bovendien zijn ze beter voor de biodiversiteit dan houten of stenen schuttingen: hagen en struiken bieden schuilplaatsen en voedsel aan veel soorten vogels, kleine zoogdieren en insecten.


Een erfafscheiding moet immers zowel functioneel voor je zijn als de juiste uitstraling hebben. De “ groene schutting” die het beste bij je past vind je alleen maar als je even de tijd neemt om je hierin te verdiepen…. Wat is jouw favoriete natuurlijke erfafscheiding ? Laat hieronder een reactie achter, ik ben benieuwd!


Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan een prachtige natuurlijke erfafscheiding voor jou realiseren. Een groene haag als erfafscheiding laten aanleggen in jouw tuin? Hierbij kun je kiezen uit tal van mogelijkheden zoals de laurierhaag, buxus, de beukenhaag of haagbeuk, taxus, kant-en-klare haag etc.


Houd je van groen in je tuin? Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens?

Dan is dit gezamenlijk eigendom. Of ook fraai is deze complete groene erfafscheiding te plaatsen tussen glad geschaafde Bankirai hardhout tuinpalen. Dit geeft een luxe uitstraling aan uw Hedera schutting.


Bevestigen van deze hedera schermen gaat het gemakkelijkst met onze draadzadels, zie verwante producten. Uitgebreid assortiment hekwerk, poorten en omheiningen. De kosten voor een groene erfafscheiding zijn afhankelijk van het soort en de grootte.


Volwassen hagen zijn duurder in aanschaf dan kleinere hagen die nog moeten groeien. Bekijk het bord Groene erfafscheiding van ilka0op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Groen , Tuin en Tuin ideeën. Erfafscheiding is er altijd al geweest. Er is ontzettend veel keus qua erfafscheiding.


Zo is er altijd wel iets wat er bij jullie tuin past. Of het nu strak, modern of juist kleurrijk moet zijn. Een houten schutting met daartussen een beukenhaag of coniferenhaag om het geheel te doorbreken. Ook een combinatie tussen gesloten en open delen kunnen een erfafscheiding speels maken.


Ook kan verlichting onderdeel uitmaken van de erfafscheiding. Een schutting in de voortuin mag niet hoger zijn dan meter. U kunt dit ook nagaan op de website van de gemeente waar u woont. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting ( erfafscheiding ) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom.


Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen. Als we de omheining van de tuin, of een deel daarvan, alleen maar als nuttig zien, dan wordt de bijdrage van de erfafscheiding aan de totale aanblik van een tuin erg onderschat. Er zijn ook regels voor het plaatsen van groen , schuttingen en aanbouwen op uw eígen erf: Op uw eigen grond mag u zonder toestemming van de buren een erfafscheiding plaatsen. Onderhoud en kosten zijn dan wel voor u alleen. Uw buren zullen het waarderen als u hen inlicht over uw plannen.


Staat bij een huurwoning de erfafscheiding op de erfgrens, dan is de huurder verantwoordelijk voor het klein onderhoud aan de eigen kant, zoals de schutting schilderen of de heg knippen. Bij eventuele problemen met de buren over de erfafscheiding kan een huurder namens de verhuurder optreden als hij daarvoor toestemming heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.