vrijdag 20 mei 2016

Groenblijvende vaste planten winterhard

Alle soorten vaste planten direct vanaf de kweker. Bestellen = razendsnel bezorgd! Bezorgers van vaste planten. De veelzijdige groenblijver. Groot assortiment Camellia!


Het tuincentrum dat thuisbezorgt.

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Find groenblijvende vaste planten vandaag! Landelijke bezorging lage prijs.


Het hele jaar een volle tuin met groenblijvende planten. Wil je een winterdip voorkomen? Zorg dan voor groenblijvende planten in je tuin!


Kijk maar eens naar onze wintergroene planten met bont blad of blad dat rood uitloopt. Houd je meer van groenblijvende planten die van nature een mooie vorm hebben of die je makkelijk in vorm snoeit?

Deze vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad. Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Groenblijvende vaste planten zijn ook designplanten.


Ze spelen een steeds grotere rol in de aankleding van de tuin. Vaste planten bloeien per soort gemiddeld maar zo’n drie weken, voor de rest moeten ze het hebben van hun blad. Met wintergroene vaste planten is dat altijd in talloze tinten en vormen aanwezig.


Deze groenblijvende winterharde plant heeft in de winter niet alleen groene bladeren, maar ook mooie rode besjes. Vogels zijn niet zo dol op de besjes van de skimmia, dus deze zullen de plant niet kaal eten. Zo zal de plant gedurende een lange periode kleur toevoegen aan de wintertuin. Soorten groenblijvende bodembedekkers of wintergroene bodembedekkende vaste planten.


Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. Maar wintergroene heesters zijn ook fraai als haag, bol of blok. Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door.


Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.

Zoek naar groenblijvende vaste planten op de nieuwe KensaQ. Sommige planten verdwijnen onder de gron zoals bloembollen en vaste planten. Veel planten en bomen laten hun blad vallen, zo verdampen ze nauwelijks vocht. Dit is vooral als het vriest een groot voordeel, uit de bevroren grond kunnen ze namelijk geen water op nemen. Vaste groenblijvende planten worden ook wel ‘wintergroene planten ’ genoemd.


Welke vaste planten zijn nu eigenlijk groenblijvend ? Voordat we verder ingaan op groenblijvende planten , is het belangrijk om te weten wat een groenblijvende plant (ofwel wintergroene plant ) precies is. Het blad van groenblijvende vaste planten valt niet af en blijft letterlijk groen in de winter. Winterhard én groenblijvend. Daarmee geven ze net dat vleugje sfeer aan een kale wintertuin. Fraaie winterharde vaste planten die groen blijven zijn bijvoorbeeld kerstroos (Helleborus), schoenlappersplant (Bergenia), scheefbloem of scheefkelk.


Door groenblijvende planten te gebruiken heeft de tuin ook in de winter kleur. Bovendien kunnen met groenblijvende haagplanten structuren aangebracht worden in de tuin. Tuinplanten op stam die zowel in de kuip kunnen als in de volle grond.


Allemaal winterhard en veelal groenblijvend in de winter. Zeer bruikbare planten om hoogte af. Ga dan voor winterharde planten die ook groen blijven in de winter. Denk aan bamboe, buxus, de cryptomeria of de cortaderia.


De cortaderia is een siergrassoort met opvallende pluimen. De genoemde soorten blijven groen in de winter en zijn winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.