donderdag 19 mei 2016

Verticale tuin intratuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Maak van je verticale tuin een thematuin, bijvoorbeeld met verschillende soorten plukfruit. Tomaatjes, minicourgetjes of aardbeien lenen zich hier prima voor.


Een heel ander effect krijg je met overhangende bloemen. Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. De plantenbak die te gebruiken is voor het maken van een verticale tuin.


In de bakken is er plek voor planten die je eenvoudig water kan geven. Bij meerdere bakken op elkaar hof je alleen de bovenste water te geven want door een handig systeem stroomt het water over naar de bak er onder. Een verticale tuin staat garant voor een mooie groene muur en het hele jaar plezier van je planten op heel weinig oppervlakte. Je kunt een verticale tuin simpel zelf maken of je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare stapelbakken en systemen kopen bij tuincentra zoals de Intratuin.


Duurzame verticale tuin voor binnen en buiten In een klein en intensief bewoond land als Nederlan waar groen veelal plaats moest maken voor beton, brengt een verticale tuin uitkomst. Planten geven ‘groene energie’ en hebben een positieve werking op de mens. Laat uw duurzame ambities zien, zorg voor een beter werklimaat binnen of maak u kantoor binnen nog mooier! Geschreven bij Minigarden Vertical starterskit verticale tuin - GRIJS.


HET GEEFT EEN MOOIE FLEUR AAN ONZE TUIN. Stap 7: Wel of geen irrigatie? Verticale tuinen hebben over het algemeen meer planten die de aarde moeten delen dan wanneer je een gewone tuin hebt. Wanneer je direct denkt aan het gebrek aan beschikbare ruimte in je huis, dan is het tijd om de aandacht te richten op de lege muren in huis. Elke kleine verticale hoek of nis kan tot een perfecte verticale muur met planten worden omgetoverd.


Een andere optie voor een moestuin op je balkon is de vierkante meter moestuin van Intratuin. Dit is een houten bak, waarmee je overal een moestuin kunt beginnen. Op je balkon, maar ook in een tuin die volledig bestraat is. Ook voor de vierkante meter moestuin geldt: zorg ervoor dat je je plantjes voldoende water geeft. Bij een verticale tuin zijn planten verticaal de hoogte in geplant.


Hierdoor is een verticale tuin ruimtebesparend en dé oplossing voor bijvoorbeeld kleinere tuinen en balkons. Met een verticale tuin wordt het mogelijk om planten, bloemen of kruiden te plaatsen op een plek waar je dat normaal niet zo snel doet of kan doen. Wanneer je een verticale tuin in bijvoorbeeld een pallet maakt, kun je deze ook eerst horizontaal laten liggen voor een paar weken voordat je hem verticaal tegen de muur zet of ophangt. Met speciale constructies kan je ook een nieuwe muur in een kamer creëren. Precies: heb je buiten geen ruimte, dan moet de tuin maar naar binnen komen!


Dit kun je het beste doen door een verticale tuin binnen aan te leggen, aangezien het meestal ook weer niet de bedoeling is dat de binnentuin veel ruimte in beslag neemt. Hier vind je praktische en creatieve ideeën om zelf een verticale tuin binnen aan te leggen. Het modulair systeem is eenvoudig in opbouw en vraagt, door het ingebouwde watergeefsysteem, weinig onderhoud. De verticale tuin binnen is een ingenieus en duurzaam systeem voor groene verticale begroeiing. Het systeem wordt in zijn geheel prefab aangeleverd.


Heb jij een kaal balkon of (dak)terras en weet je niet hoe je er iets gezelligs van kunt maken? Denk dan eens aan een verticale tuin. Dit zijn onze tips voor de leukste verticale tuin.


Laat je inspireren en ga aan de slag! Groene gevels - Verticale tuinen - Vertical Planting Specialist. Verticale tuinen of groene gevels zijn uitermate geschikt voor het introduceren van meer groen in stedelijke gebieden. Systemen om verticaal te kunnen tuinieren kun je zelf maken, maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Verticaal tuinieren is een slimme oplossing voor als je weinig ruimte hebt voor een tuin of voor potten en bakken, want hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de verticale ruimte.


Eigenlijk is een verticale tuin natuurlijk net een gewone tuin , maar toch lenen bepaalde planten zich er beter voor dan andere. Je kunt bijvoorbeeld heel goed aardbeien planten in de verticale tuin , die hangen toch wel. Ook zijn er verticale tuinen kant en klaar te koop die “eetbare wand” worden genoem optimaal gemaakt voor het verbouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.