dinsdag 24 oktober 2017

Moeraseik dakboom

Het gladde blad van de moeraseik is heldergroen en verkleurt donkerrood in de herfst. Het verdorde blad kan lang aan de dakboom blijven zitten. In Nederland veel toegepast als straat-, laan-, en plantsoen boom binnen de bebouwde kom.


De bladeren hebben een mooie en opvallend dieprode herfstkleur. De Moeraseik Dakvorm vraag weinig zorg.

Wanneer de boom is geplant in voedselrijke grond zal de Moeraseik goed uitlopen als dakboom. Dit zorg voor bescherming van de Moeraseik dakboom. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Half zonlicht doorlatend dankzij de fijne uiteinden van de bladeren met diepe speelse groene nuances.


Sfeervolle frisse schaduw, een parasol waarbij de takken op het uiteinde lichtjes kunnen afhangen. De moeraseik als dakboom heeft prachtige herfstverkleuring in alle rode tinten. Onderhoud Jaarlijkse snoeibeurt.


Dakeik is een heel bijzondere dakboom.

Voor de dakeik gebruikt Bomenoutlet de soort Quercus Palustris, deze boom wordt ook wel moeraseik genoemd. Quercus palustris, moeraseik in dakvorm, is een mooie dakboom met middelgroot kartelig blad. Deze dakeik doet het zowel op zandgrond als op de klei. De dakmoeraseik heeft wel graag een voedingrijke bodem.


Dakbomen zijn van nature opgaande bomen die in een dakvorm zijn gekweekt. Snoeien is voor de diverse soorten verschillend. De plant komt van nature voor in de rivierdalen in het noordoosten van de Verenigde Staten en bereikt daar een hoogte van m. Op de boom komen mannelijke en vrouwelijke bloemen apart voor. Er zitten bolvormige eikels aan de boom. Geschikt voor alle grondsoorten.


Dit type dakeik is groenbladig en heeft een prachtige roodachtige herfstkleur. Sommige dakbomen zijn aan een rek gekweekt waarbij de takken zo gebogen zijn dat ze een dak vormen. Het snoeien van de dakeik kan in Juni en tussen November en.


Andere zijn zonder rek zo gesnoeid dat ze gegroeid zijn als dakboom. De oudere dakbomen hebben geen rek meer nodig omdat de dikke takken zo blijven staan. Kom gerust eens langs op onze kwekerij om zelf een mooie dakboom uit te zoeken.

Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. De donkergroene, diep ingesneden bladeren laten het zonlicht gedeeltelijk door en zorgen voor een aangename, speelse schaduw. De takken zijn stevig, maar hangen op het uiteinde lichtjes door.


In het najaar verkleurt het blad eerst dieproo later roodbruin. Een moeraseik kan een hoogte van wel meter bereiken. Een redelijk snelgroeiende boom met een mooie horizontale takstand. Oude stammen krijgen ondiepe groeven. Breed uitgroeiende boom met een horizontaal afstaande vertakking.


Groot frisgroen blad in de herfst diep donkerrood. Blad blijft in de herfst lang. Zijn takken staan vrij horizontaal hierdoor verleent hij zich zeer goed om een dak in te maken.


In de zomer met flinke temperaturen is het heerlijk, verkoelend zitten onder een dakboom. De dakeik of dakmoeraseik is een sterke, dichtgroeiende dakboom. Doordat de zijtakken van deze boom nagenoeg haaks op de stam staan is deze boom ideaal als dakboom. Het blad lijkt op dat van een Amerikaanse eikenboom maar is dieper ingesneden.


De Quercus Palustris ofwel de moeraseik zie je vaak in woonwijken. Bij het aanplanten aanplantgrond toevoegen en een boompaal erbij zetten. Hoe snoei ik een dakboom ? Dakbomen worden handmatig in een vorm gebracht, dit is heel belangrijk zodat u optimaal van de schaduw kan genieten.


Het is dan ook logisch dat wanneer deze bomen verwaarloosd worden in onderhou ze opnieuw hun oorspronkelijke en natuurlijke vorm zullen aannemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.